Sanayiciler depremzedelere konteyner hazırlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı deprem sonrasında bir kriz asası kurarak ihtiyaç maddelerini temin etmek için koordinasyonunda Türk sanayicileri harekete geçirdi.

Bakanlığın koordinasyonunda oluşturulan yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Malzeme ve ekipmanlar bölgeye gönderiliyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sanayicilerin oluşturduğu yardım koridorunda, önem sırasına göre malzeme ve ekipmanlar deprem bölgesine ulaştırılıyor.

Çadır, konteyner gibi geçici barınma imkanı sağlanıyor

Kriz merkezi, çadır, konteyner gibi geçici barınma imkanı sağlayan malzemelerin bölgeye güvenli ve hızlı şekilde sevki için çalışmalar yürütüyor.

Kriz masası üretilen konteynerleri bölgeye yönlendiriyor

Sanayicilerden sağlanan ürünler, kriz masasının koordinasyonunda ayarlanan tırlarla bölgelere gönderiliyor. Malzemelerin öncelik sıralamasında AFAD ve Türk Kızılay yönlendirmeleri ve bakanlıklar arasındaki koordinasyon esas alınıyor.

Çadır ve konteyner üretimi yapmayan ancak keçe ve metal aksam gibi malzemeleri üretebilecek kapasiteye sahip sanayiciler de bu alana yönlendiriliyor.

Isınma ve aydınlatma ihtiyacı

Barınma ihtiyacına paralel olarak çetin kış koşullarının yaşandığı bölgede ısınmaya yönelik malzemeler de önemli bir yardım kalemi olarak öne çıkıyor. Depremzedeleri soğuktan korumak amacıyla elektrikli ısıtıcılar, jeneratör, battaniye, uyku tulumu gibi malzemelere olan ihtiyaçlar da karşılanıyor.

Isıtıcı, jeneratör ve aydınlatma ekipmanı desteği

Kriz merkezi, binlerce ısıtıcı, jeneratör ve aydınlatma ekipmanını bölgeye ulaştırıyor.

İçinde mutfak ve tuvaletlerin de bulunduğu ofis tipi konteynerler kurulacak

Afetzedelerin barınma ve ısınmanın yanı sıra kişisel temizlik ve hijyen ihtiyaçları da dikkati çekiyor. Sanayicilerin destekleri ve Bakanlık kriz masasının organizasyonuyla bölgeye, içinde mutfak ve tuvaletlerin de bulunduğu ofis tipi konteynerler kurulmaya başlandı. 

Prefabrik banyo ve tuvaletler

Afetzedelerin temizlik ve hijyen ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla mobil prefabrik banyo ve tuvaletler de ilk günden itibaren afetten etkilenen bölgelere sevk ediliyor.

90 bini aşkın ısıtıcı

Kriz masasının, OSB’ler ile deprem bölgesi arasında oluşturduğu yardım köprüsü sayesinde, 10 bine yakın jeneratörün büyük çoğunluğu bölgeye dağıtılırken sanayicilerden temin edilen 90 bini aşkın ısıtıcı da peyderpey ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir