‘Saldırının failleri ortaya çıkarılacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere gerçekleştireceği Endonezya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’na açıklama yaptı.

Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin, “16.20 sularında İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar.” 

Siyasilerden baş sağlığı mesajları

Siyasiler, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamalar paylaştı. Patlamaya dair mesajlar şu şekilde:

Emine Erdoğan: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama haberiyle yüreğimize ateş düştü. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz ilgili bütün kurumlarıyla olay yerinde ve patlamadan etkilenen tüm insanlarımızın ve bölge esnafının yanındadır. Vatandaşlarımızın resmî kurumlarımızdan yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri takip etmelerini hassaten rica ediyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmalıyız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmalıyız ve terörü lanetlemek zorundayız. Kaynağı ne olursa olsun bu ülkede yaşayan 85 milyonun aynı sözleri seslendirmesi lazım. Terörü yapanların, onlara destek verenlerin lanetlenmesi lazım.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Başımız sağ olsun. İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlama haberini üzüntüyle takip ediyorum. Patlamada hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun. Devletimizin tüm birimleri bu kalleş saldırının faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmektedir.

Dünyadan tepki yağdı: Türk halkının yanındayız

İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya çok sayıda yabancı ülke ve siyasi topluluktan tepki mesajları geldi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği: ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz. 

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel: Bu gece İstanbul’dan korkunç bir haber geldi. İstiklal’deki patlamanın kurbanlarına başsağlığı diliyorum. Tüm düşüncelerimiz bu sıkıntılı zamanda Türkiye halkıyla.

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: İstanbul’dan korkunç haber. Düşüncelerimiz Türkiye halkı ve bu öğleden sonraki saldırının kurbanlarının aileleriyle birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Düşüncelerim sizinle. Etkilenen herkese ve Türk halkına en derin taziyelerimi sunuyorum. NATO, müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içindedir. 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier: İstanbul’daki yıkıcı patlama haberi beni sarstı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle birlikte ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu şok anında biz Almanlar, İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly: Düşüncelerim İstanbul patlamasından etkilenenlerle birlikte. Her türlü terörizm iğrençtir. İngiltere, bu haksız şiddet eylemine karşı Türkiye ile dayanışma içindedir.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan terörü kesin bir dille kınıyor. Türk hükümetine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni: İstanbul’dan gelen görüntüler korkunç, yaşanan saldırı ve masum vatandaşların ölümü nedeniyle Türkiye’ye en derin taziyelerimizi iletmek istiyorum.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: İstanbul’un merkezinde meydana gelen patlamanın haberi bizi derinden sarsmıştır. Yaşanan trajediyle ilgili olarak size, kurbanların ailelerine ve yakınlarına kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Pakistan hükümeti ve halkı, hayatlarını kaybeden kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerini iletiyor ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için
dua ediyor. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı: İstanbul’daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Suudi Arabistan kardeş Türk hükümeti ve halkına en içten taziyelerini sunuyor.

Zelenskiy’den Türkçe mesaj

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy sosyal medya hesabından İstanbul’daki patlamaya ilişkin Türkçe ve Ukraynaca taziye mesajı yayınladı. Zelenskiy, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimi sunuyorum ve yaralananlara acil şifalar diliyorum. Dost Türk halkının acısı bizim acımızdır” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir