Sakaryaspor taraftarı yaraları sarmak için çalışıyor

17 Ağustos’un acılarını derinden yaşayan Sakaryaspor Kulübü ve Tatangalar taraftar grubu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizde hissedilen felaketin yaralarını sarmak için büyük bir özveri gösteriyor.Depremin 2. gününden itibaren Hatay’ın Kırıkhan ilçesine destek olmaya giden yeşil-siyahlılar, koordineli çalışmaları, yardımları, aşevinden çadır kente kadar kurdukları desteklerle alkışları topluyor.

Sakaryaspor taraftarı, çocuk ve yaşlı depremzedeler başta olmak üzere herkese destek olmaya gayret gösteriyor. İlk olarak yardım tırlarıyla başlayan bu dayanışma, zaman içerisinde kurulan Sakarya Aşevi’ndeki çalışmalarla devam etti. Kurulan aşevinde depremzedelere yemek dağıtılıyor. Tatangalar daha sonra 100 ailenin barınabileceği “Sakaryaspor Çadır Kenti” kurarak desteklerini sürdürdü. Kurulan çadır kentlere depremzedeler yerleşti.

Bunun yanında bölgedeki çocuklara hem maddi hem de erzak yardımları yapıldı. Çocuklara bu zor günlerde moral aşılamak için destek sağlandı. Sakaryaspor atkıları ve bereleri dağıtılarak soğuk kış günlerinde bir nebze olsun çocuklara yardım edildi. 17 Ağustos 1999’da o acı günleri yaşayan, kayıplar veren Sakarya’nın üzüntüsünü çok iyi bilen Tatangalar, ‘Deprem Çocukları yanınızda’ ve ‘Sesinizi duyan var’ diyerek Hatay’daki felaketin yaralarını silmeye çabalıyor. Tatangalar son yaptıkları açıklamada da Kocaelispor’la yardım maçında tribünde olmayacaklarını ancak bilet satın alarak destek vereceklerini belirtti. 

“SAYGILARIMIZLA”

Sakaryaspor taraftarları, “Tatangalar olarak tüm enerjimizle, pankartımızla, canla başla Hatay/Kırıkhan’dayız. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun. Yeşil&Siyah saygılarımızla” ifadelerini kullandı.

DUYGULANDIRAN MUTLULUK

Kırıkhan’da deprem sırasında işitme cihazını kaybettiği için duyma güçlüğü çeken bir depremzede amca da Tatangalar tarafından fark edildi. Amcaya yeni bir işitme cihazı veren ve kulağına takmasına yardımcı olan Sakaryasporlu taraftar, duygusal bir an yaşadı. İşitme cihazının takılmasıyla artık duymaya başlayan amca duygulanarak yeşil-siyahlılara sarıldı. Bu video kısa sürede sosyal medyada büyük beğeni topladı.

KOCAELİSPOR’LA YARDIM MAÇI

Ezeli rakipler Sakaryaspor ve Kocaelispor yarın akşam deprem bölgesine yardım için karşı karşıya gelecek. Kocaeli Stadı’nda oynanacak maç saat 20.00’de başlayacak.

99 TL’den satılan biletlerin geliri tamamen depremzedelere bağışlanacak. Sakaryaspor önceki gün de Sapanca Gençlik ile bir maç yaparak bu karşılaşmanın bilet gelirlerini de depremzedelere bağışladı.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçen ve 2. günden itibaren yardım tırlarıyla bölgeye ulaşan Tatangalar, çocukları da unutmuyor. Çocuklara oyuncaklar, gofret ve çikolatalar getirerek bir nebze moral vermeye çalışıyor. Ayrıca soğuk kış günlerin de dağıttıkları Sakaryaspor atkıları ve bereleri, depremzede çocukların çok hoşuna gitti.

Bu arada yardım toplanmaya devam edilirken, sık sık sosyal medyada ihtiyaç listeleri paylaşılıyor.

“HATAY BİZİM DE ŞAHSİ MESELEMİZDİR”

Sakaryaspor’un taraftar grubu Tatangalar ve Üniversiteli Tatangalar, Kırıkhan’da sürekli aktif olarak çalışmalar yapıyor. Son olarak bir duvar yazısıyla dikkat çeken grup, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü anımsatarak, ‘Hatay artık bizim de şahsi meselemizdir’ yazısını paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir