‘Saçlarım uzamıyor’ diyorsanız işte kurtarıcı! Suya atıp kaynatın, daha etkilisi yok

Beslenme alışkanlıkları, stres seviyesi, hormonal değişiklikler ve genetik faktörlerin saç sağlığını etkileyen unsurlardır. Bakımlı saç istiyorsanız, özellikle doğal bakım yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. İşte saçları uzatan kurtarıcı formül.

Karanfil, baharat olarak neredeyse herkesin mutfağında bulunur. Hoş bir kokuya sahip olan karanfili çiğnediğinizde birçok sağlık faydasını beraberinde getirir. Özellikle ağız kokusunu engellemede etkilidir. Ayrıca sağlıklı saçlar için de kür olarak kullanılabilir. Nasıl mı? işte cevabı.

Bu kür, düzenli kullanıldığında saçlara hacim kazandırabilir. Oluşan kırıkları engelleyerek saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Kırıklardan arınan saçlar daha sağlıklı görünecektir.

Dökülmeyi durduruyor

Hazırlayacağınız karanfil küründe karanfiller öğütülmüş veya taze olabilir. Ancak etkiyi daha kuvvetli almak için taze karanfil tercih edilmeli.

Karanfil, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bu nedenle saç derisindeki kepek oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Karanfil kürü, saç derisini temizleyerek kepek sorununu azaltır ve saç derisinin sağlıklı kalmasını sağlar.

Saçlara doğal bir parlaklık kazandırır ve saçların daha yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca saç derisini nemlendirir ve besler. Bu da saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını ve saç derisinin sağlıklı kalmasını sağlar.

Saçlar için inanılmaz faydalı bu kürü hazırlamak çok basit. Suyun içerisine karanfilleri ekleyip üstü kapalı bir şekilde kaynatın. Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu sıvıyı saçlarınıza uygulayın. Burada önemli olan hemen durulamamanız gerektiği.

Alternatif olarak deneyebileceğiniz sağlıklı kürlerden biri ise karanfil, biberiye ve çemen otu karışımıdır. Bu bitkiler saçların hızlı uzamasını sağlayacaktır. Bitkileri fincanda demledikten sonra soğumaya bırakın. Ardından spreye aktarıp yatmadan önce saç köklerine sıkın. Verimli sonucu fark edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir