Saçları mahvediyor, uzaması tık diye duruyor! işte ‘kepekli’ gösteren ürün

Temiz bir saç hem görünüm hem de saçın sağlığı için oldukça önemlidir. Çoğu insan parlak ve canlı bir saçı olmasını ister. Bunun için saçını yıkayamadığı ya da zamanı olmadığı anlarda bazı ürünleri kullanır. Bu ürünler arasında en sık tercih edilen ürün ise kuru şampuandır. Kuru şampuan, kolaylığıyla saçımıza iyi geldiği düşünülse de aslında bir o kadar zararlı. İşte saçınızda kelliğe sebep olabilecek kuru şampuanın zararları.

TEMİZ DEĞİL, TEMİZMİŞ GİBİ

Kuru şampuan çeşitleri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artık birçok insan tarafından kullanılıyor. En favori saç ürünleri arasında yerini alan bu ürünün görevi kirli ve yağlı saç görünümüne pratik çözüm üretmesi. Fakat saç tasarımcı Tom Smith ise kuru şampuanın saçı temizlemediğini, sprey yoluyla saça yapışan minik parçacıklar sayesinde saçın temizmiş gibi göründüğünü ifade ediyor.

SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Saçlarımız tam anlamıyla görünüşümüzün tamamlayıcısıdır. Temiz ve canlı saçlar bizleri daha iyi ve enerji dolu gösterirken, solgun ve kirli saçlar bizi de solgun gösterebilir. Pratik bir yöntem olarak kullandığımız kuru şampuan saç köklerine yapışıyor. Saç köklerine yapışan bu şampuan türü beraberinde bazı sorunlar getirebiliyor.

YENİ SAÇ OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Saçlarımız genetik ve çevre faktörlerinden etkilenebilir. Genetik faktörler saçımızın uzama hızını ve yapısını belirlerken, çevreden gelen toz ve kirli ortamlar saçımızın sağlığı üzerinde önemli rol oynar. Saçımıza kullandığımız kuru şampuan saç derisinde bulunan gözenekleri tıkar ve yeni saç oluşmasını engeller. Unutulmamalıdır ki, sağlıklı bir saçın en önemli sırrı sağlıklı bir saç derisine sahip olmaktır.

SİVİLCEYE NEDEN OLABİLİR

Sivilcelerden kurtulmak için cildimize çeşit çeşit ürünler kullanırız. Fakat kullandığımız bazı ürünler sivilceleri geçirmektense, daha da artmasına sebep olabilir. Kuru şampuan da bu ürünlerden biridir. Kuru şampuan, düzgün temizlenmediği takdirde saç derisinde iltihaplı sivilcelerin oluşumuna sebep oluyor. Bunun yanında saçın doğal nemini de kaybettiği için kepek oluşumu meydana gelebiliyor.

TARAMA İŞLEMİ ÖNEMLİ

Kuru şampuan, içerisinde pudra barındırır. Bu sebeple saça uygulanan kuru şampuan işleminin ardından, saç dikkatlice taranmalıdır. Tarama işleminin dikkatli yapılması saçta olabilecek kuru şampuan kalıntısının önüne geçer. Kuru şampuan sıkıldıktan sonra saç güzel taranmazsa, kepekli bir görünüm de meydana gelebilir.

SAÇINIZ MATLAŞABİLİR

Temizleme işlevi olmayan kuru şampuan, içerisinde nişasta ve alkol barındırır. Saçıcı temiz göstererek daha da canlandırıcı bir etki beklenilen kuru şampuan, beklenilenin aksine saçı daha da kurutarak mat bir hale getirebilir.

TAHRİŞ EDEBİLİR

Uzmanlar kuru şampuan üzerine bazı araştırmalar yaptı. Bu araştırmalara göre uzmanlar, kuru şampuanın saç derisini tahriş edebilecek veya alerjik kontakt dermatite neden olabilecek bileşenler içerdiğini söylüyor. Bu sebeple kuru şampuan; kızarıklık, kaşıntı, yanma veya pullanmaya neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir