Saçları coşturan şeker formülü! Şampuanın içine koyun, 4 yıkamada muhteşem sonuç

Tercih edilen şampuan çeşitleri genellikte saç ve deri yapısına göre belirlenir. Yağlı saçlar farklı şampuanları, kuru saçlar ise bambaşka çeşitleri tercih eder. Ancak bu tüyo saç yapısı fark etmeksizin faydalı etkilerini gösteriyor.

Tıpkı cildimizde olduğu gibi saç derisinin de ölü hücrelerden kurtulmak için etkili bir bakıma ihtiyacı vardır. Bu arındırma işlemini şampuanınıza biraz şeker ekleyerek yapabilirsiniz. İşte doğal kesenin etkileri.

Dermatolog Dr. Francesca Fusco’ya göre şeker saçınız için harikalar yaratabilecek bir formül içeriyor. Dermatoloğun görüşüne göre şampuana bir miktar şeker ekleyerek daha temiz ve sağlıklı saçlar elde etmek mümkün. Üstelik 1 kaşığı yetiyor da artıyor bile.

Şekerli şampuanı saç derisine masaj uygulayarak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz. Şeker ve şampuan kullanarak saçlarınız için iyi bir peeling ürünü oluşturmuş olursunuz.

Şeker kullanacağınız şampuanın nemlendirici özelliklere sahip olması önemlidir. Francesca Fusco, şekerli şampuanın yalnızca 4 yıkamada bir uygulanması gerektiğini belirtiyor. Her yıkamada kullanmaktan kaçınmalısınız.

Şekerli şampuan neden bu kadar etkili?

Saçların daha sağlıklı olmasını sağlayan bu formül, kafa derisindeki yağın temizlenmesine ve ölü deriden arındırılmasına büyük oranda katkı sağlar. Bu sayede saçınız için kullandığınız kozmetik ürünlerinin etkisi artar.

Nemlendiriciler, saç kremi, saç maskesi gibi ürünlerin saçtaki işlevini artırmak için şekerin besleyiciliğinden faydalanabilirsiniz. Böylece daha temiz ve sağlıklı olacaktır.

Esmer şeker ve kabartma tozunu karıştırarak bir macun elde edebilirsiniz. Karışımın içerisine bir miktar çay ağacı yağı ekleyin. Bu karışım kepek probleminin azalmasını sağlayacak. Oluşan bakterileri ve kiri büyük oranda ortadan kaldırır. Ancak bu işlemi ayda 1 defa uygulamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir