Rus Büyükelçi Antonov: ABD İHA’ları, Ukrayna’nın gelecekteki saldırıları için veri topluyor

Karadeniz’de düşürülen ABD’ye ait insansız hava aracı MQ-9 Reaper’la ilgili gelişmeler yankılanmaya devam ediyor.

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, drone’ların, Ukrayna kuvvetlerine aktarılmak üzere Rus topraklarına ve birliklerine gelecekteki saldırılar için kullanılacak keşif verileri topladığını iddia etti:

“İHA’ların hangi görevlerde kullanıldığını çok iyi biliyoruz”

ABD ordusunun sınırlarımızın yakınında kabul edilemez eylemleri endişe kaynağı. Keşif ve taarruz İHA’larının hangi görevlerde kullanıldığını çok iyi biliyoruz.

‘ABD’den binlerce mil uzakta ne yapıyorlar’ sorusu

TASS’ın haberine göre, Antonov, “ABD’den binlerce mil uzakta ne yapıyorlar?” sorusunu yöneltti ve ekledi:

Cevap net: Daha sonra Kiev rejimi tarafından silahlı kuvvetlerimize ve bölgemize saldırmak için kullanılan istihbarat topluyorlar.

Gözden Kaçmasın Rusya Savunma Bakanlığı’ndan ABD’ye yanıt: Biz ABD İHA’sını düşürmedik Haberin Detayları

“Rus saldırı uçağı New York yakınlarında belirseydi…”

Rus elçi, “Örneğin, New York veya San Francisco yakınlarında bir Rus saldırı uçağı belirseydi, ABD Hava Kuvvetleri ve Donanması nasıl tepki verirdi?” diye sordu:

ABD ordusunun kesin bir şekilde hareket edeceğinden ve hava sahasının veya karasularının ihlal edilmesine izin vermeyeceğinden oldukça eminim.

ABD’nin medya ortamında daha fazla spekülasyon yapmaktan kaçınacağı ve Rusya sınırları yakınında sorti yapmayı bırakacağı gerçeğinden hareket ediyoruz.

Büyükelçi Antonov, Amerikan silahlarının ve askeri teçhizatının kullanımını içeren herhangi bir eylemi “açıkça düşmanca” olarak algıladıklarını vurguladı.

“Rusya çatışma peşinde değil”

Öte yandan Antonov, Washington’un şimdiden Kiev’e 33 milyar dolar değerinde silah sağladığını hatırlattı:

Sadece bu miktarı düşünün! Durumu doğrudan silahlı bir çatışmayla dolu kasıtlı bir tırmanmaya götürenin ABD olduğu kesinlikle açık.

İletişim hatlarının açık kalmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Rusya çatışma peşinde değil ve ülkelerimizin halklarının çıkarları için pragmatik iş birliğinden yana.

Gözden Kaçmasın İngiltere: Rusya, uluslararası hava sahasına saygı duymalı Haberin Detayları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir