Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’den önemli açıklamalar

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtlıyor.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Roketsan 1988 yılında kuruldu.  Roket sanayi olarak kuruldu. Ancak şu an güdümlü füze geliştiriyor. 4 bine yakın kişi çalıştırıyoruz. Türkiye’nin en büyük 3 AR-GE kurumundan biriyiz.

Hedefimiz 2025’e kadar 1 milyar doların üzerinde ciro. İhracat bizim için çok önemli. Roketsan’ın ürün portföyünü geliştirmek için çalışıyoruz. 

Türkiye dünyada en iyiler arasına girdi. 25 seneden uzun  zamandır savunma sanayiye emek veriyorum. Roketsan tek başına çalışan bir kurum değil bize destek veren birçok kurum var. 

YERLİLİK ORANI HANGİ SEVİYEDE?

Kritik seviyede yurt dışına bağımlılığımız hiç yok .Navigasyon dahil birçok ürünü kendimiz çözüyoruz. Ürünlerimizin yüzde 90’ı yerli.

REKOKETSAN’IN İSTİHDAM OLANAKLARI: YENİ ELEMAN ALIMI VAR MI? 

Roketsan yapmış olduğu AR- Ge çalışmaları birçok sektörü etkiliyor. Biz en iyi arkadaşları aramıza katmak için çaba sarf ediyoruz. Bizim uğraştığımız alanların büyük bir kısmı yüksek mühendislik gerektiriyor. Bizim bulunduğumuz alanlardaki yeteneğini göstermesi gerekiyor. TEKNOFEST’ten takım arkadaşları alıyoruz. Yaptığımız işin manevi hazzı da insanların bizi tercih etmesini etkiliyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir