Rocket Man: Milot Rashica

Galatasaray’ın sezon başında Norwich City’den kiraladığı Kosovalı Milot Rashica, Türkiye ile Kosova’nın kültür olarak birbirine çok yakın olduğu için kolay uyum sağladığını anlattı, sezon sonunu şampiyon olarak kapamak istediklerini ifade etti.

Galatasaray Dergisi’ne konuşan genç oyuncunun konuşmasından satır başları şöyle:

– Dürüst olmak gerekirse çok iyi gittiğimiz bir dönemde Dünya Kupası arasının olması nedeniyle çok üzgünüm. Çünkü hem kendi açımdan hem de takım olarak çok iyi bir çıkış yakalamıştık. Özellikle son 2-3 maçta çok iyiydik.

– Kosovalı olduğum için Türk futbolunu ve Türkiye’yi hep yakından takip ediyorduk. Biz birbirimize benzeyen insanlarız. Açıkçası gelmeden önce de zaten Galatasaray’ın büyüklüğünü yakından biliyordum. Ama dürüst olmak gerekirse şimdi buradayım ve Galatasaray dışarıdan göründüğünden çok çok daha büyük bir kulüp.

Premier Lig en iyisi

– Okan Buruk gibi bir hocaya sahip olduğumuz için çok mutluyuz.

– Türk Ligi, büyük liglerden bir tanesi. Taktik ve sertlik anlamında Türk Ligi’nin eksiği olduğunu düşünmüyorum. Fakat İngiltere’de farklı bir seviye var. Premier Lig’in dünyanın en iyi ligi olduğunu söylememde bir sakınca olmadığını düşünüyorum.

– (Hakemlerle ilgili) Üzerimize gelindiği ve tabii ki bizi zorlayan kararlar vardı ligin geri kalan bölümünde. Ama tabii futbolcu olarak bizim yapayibeceğimiz çok fazla bir şey olmuyor, sadece futbolumuza odaklanmamız gerekiyor.

– Stadımızdaki harika atmosferi çok sevdiğimin altını çizmek istiyorum. Gerçekten Galatasaray taraftarı inanılmaz.

– Takımda arkadaşlık ortamı çok iyi. Futbolda hemen hemen her başarıyı yakalamış oyuncular var ve bir yandan da çok mütevaziler. Genç, yetenekli ve tecrübeli oyuncuların karışımıyla ortaya çıkan bir takıma sahibiz. Soyunma odasında ve kulüp içindeki arkadaşlığın, atmosferin harika olduğunu söyleyebilirim.

– Werder Bremen’de çok iyi br sezon geçiriyordum. Birçok gole imza atmıştım. ‘Rocket Man’ lakabı o dönemden kalma bir şeydi. Teknik ekipten ya da oyunculardan sanırım biri ‘Rocket Man’ demeye başlamıştı bana.

– Oynadığım mevkiinin aynı olması nedeniyle idolüm Cristiano Ronaldo diyebilirim. İkimizin de sağ ayağı çok güçlü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir