Rafael Nadal kendine yenildi

Wimbledon, turnuvanın iki numaralı seribaşısı için büyük bir drama sahne oldu. Son Roland Garros şampiyonu olarak raket sallayan Rafael Nadal, rakiplerini birer birer geçerek yarı finale kadar yükseldi ancak sağlık durumunun elverişsizliği üzerine bu karşılaşma öncesinde turnuvadan çekildi.

Nadal önceki günkü çeyrek final buluşmasında epik bir mücadele örneği ortaya koydu. Londra’daki çeyrek finalde ABD’li Taylor Fritz ile karşı karşıya gelen İspanyol tenisçi, sakatlandığı ve geri düştüğü 4 saat 20 dakikalık maçı, galip bir şekilde tamamlayarak turu geçmeyi başardı. Final vuruşunun ardından merkez korttaki seyircilerin uzun süre ayakta alkışladıkları 36 yaşındaki raket, yüzünde tebessümle bu tezahüratlara karşılık verdiği sırada, ertesi sabah gelecek olan kötü haberi herhalde hesaba katmamış olsa gerek. 22 grand slam zaferiyle tüm zamanların rekorunu elinde bulunduran Rafael Nadal, 23.’ye erişmek için önünde sadece iki maç kalmışken, sakatlığı nedeniyle organizasyona devam edemeyeceği gerçeğiyle karşı karşıya kalacaktı. 

90 YIL SONRA BİR İLK

Londra’da yapılan testlerde, karın kasında yedi milimetrelik bir yırtık tespit edildi. Çeyrek final maçı esnasında babasının maçtan çekilmesi yönündeki tavsiyesini dinlemeyerek devam ettiği karşılaşmayı kazanan Nadal, bırakma kararını ise bizzat açıkladı. 1931’den sonra ilk kez bir tenisçi yarı final-final öncesi Wimbledon’dan çekildi. Sezonun ilk iki grand slamini kazanarak geldiği üçüncü büyük turnuvada da durdurulamayan ismi, ancak sakatlık durdurabildi. Nadal aldığı kararı “Servis atmanın doğal hareketini bileyapamıyorum. Bu şekilde maç kazanamazdım” diyerek açıkladı.

ONLARCASINI BÖYLE KAÇIRDI

Rafael Nadal’ın profesyonel sporculuğu sakatlık nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldığı turnuvalarla dolu. 2003’te dirsek sakatlığı yüzünden çekildiği turnuva ile başlayan şanssızlıkları, 2006’da sırt sakatlığından yarıda bıraktığı maçla devam etti. 2014’te bilek sakatlığı sebebiyle ABD Açık’tan, 2018’de bacak sakatlığı nedeniyle Avustralya Açık’tan, 2016’da ise iki grand slamden birden çekildi. 

Yarıda bırakmak zorunda kaldığı müsabakalar ve turnuvaların yanı sıra, grand slamlerin de içinde olduğu sakatlık nedeniyle hiç başlayamadığı da bir dolu organizasyon oldu. Sakat sakat oynayarak elde ettiği de bir çok başarı bulunan tenisin rekortmen şampiyonu için, acaba bu kadar sağlık sorunu yaşamasa kim bilir daha da ne çok kupa kazanırdı demek akıllara geldi.

Wimbledon’ın resmi hesabından ‘Olmasaydı sonumuz böyle’ paylaşımıyla yıldız ismin çekilmesinden duyulan üzüntü dile getirildi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir