Portekiz’de Kerem Aktürkoğlu transferi itirafı! Fatih Terim detayı

Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu, Portekiz temsilcisi Benfica’ya transfer oldu. 25 yaşındaki kanat oyuncusunun Benfica’ya transferini Portekizli gazeteciler yorumladı.

Portekiz basınından Record’da çalışan Nuno Martins ile A Bola’dan Pedro Cadima, Kerem Aktürkoğlu’nun transferine dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Fanatik’e konuşan Nuno Martins ve Pedro Caima çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

“Kerem Aktürkoğlu, Benfica’nın planlarında olan bir oyuncu muydu? Yoksa her şey bir anda mı oldu?”

Nuno Martins: Rafa’nın ayrılması ve David Neres’in transferinden sonra Benfica’nın yaratıcı bir kanat oyuncusuna ihtiyacı vardı. Bu tür durumlarda olduğu gibi, kulüplerin elinde birkaç isim vardı. Öncelik Kerem değildi. Başka birini denediler ama Kerem de adı geçen oyunculardan biriydi.

Pedro Cadima: Bu kesinlikle planlarda yoktu, zaman içinde düşünülmüş bir şey değildi, bu bir piyasa fırsatıydı. Benfica, Schmidt’in ayrılmasından sonra başkanın ve spor yönetiminin büyük baskı altında olması nedeniyle antrenörsüz, çok istikrarsız bir durumdaydı ve doğal olarak piyasada bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Kerem’de karar kıldılar ve ön tarafta eksikliğini hissettikleri bir özellik olan hızlı birine oynadılar. Bu bir kriter olabilirdi. Bir santrfor olan Marcos Leonardo’nun ayrılması, bir santrfor alacakları varsayımına yol açtı ama belki de daha hareketli bir forvette karar kıldılar. Benfica’nın transfer piyasasında kafası çok karışık. Son sonuçlar baş ağrılarına neden oldu. Bu nedenle eski oyuncu ve şimdi başkan olan Rui Costa, özellikle Rafa’nın Beşiktaş’a gitmesinden bu yana, hıza sahip bir adamın kadroyu daha fazla dengeleyeceğini fark ederek hassasiyetle hareket etmiş olabilir. Ve belki de bunu, arkadaşı Fatih Terim’in tavsiyesiyle yapmıştır.

“Sizce Kerem, Benfica’da ilk 11’de oynayabilecek mi? Hangi oyuncuyla rekabet edecek?”

Nuno Martins: Kerem Aktürkoğlu muhtemelen oynayacak. Pek fazla oyuncuyla rekabet etmeyecek. Di Maria sağda oynuyor, Amdouni ileri uçta ya da forvet arkası gibi oynaması için alındı ve Kerem solda oynayacak.

Pedro Cadima: Öncelikle nitelikleri ve CV’si, ardından Benfica’nın önünde etkin bir hız eksikliği olması nedeniyle kesinlikle oynama şansı olacaktır, ancak yeni hocasının oyun fikirleri de önemli olacak. Bu Benfica’da kimin forma için yarışacağını tahmin etmek zor. Genellikle sahte bir kanat oyuncusu olan Joao Mario’nun ayrılması bir boşluk yarattı, ancak bölgede birçok değişiklik oldu. Tiago Gouveia’nın sakatlanmasıyla Kerem de hemen bir etki yaratmak için bu avantaja sahip.

“Benfica taraftarları Kerem’e nasıl tepki verdi? Heyecanlılar mı yoksa sıradan bir transfer olarak mı görüyorlar?”

Nuno Martins: Açıkçası pek zamanları yoktu. Ancak Kerem geldiğinde onu karşılayan çok sayıda taraftar vardı.

Pedro Cadima: Benfica taraftarları şu anda takviyelerden çok yeni hoca için heyecanlılar. Taraftarlar arasında başkana karşı büyük bir güvensizlik var, atmosfer ağır. Kerem sadece zaman içinde değerlendirilecek, şu anda mutlak odak noktası değil.

“Kerem’i daha önce izlediniz mi?”

Nuno Martins: Çok az maçını izledim. Avrupa Şampiyonası’nda birkaç defa izledim. Bana yetenekli, hızlı ve Benfica’nın sahip olduğundan farklı bir kanat oyuncusu gibi görünüyor.

Pedro Cadima: Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası maçlarını biliyorum. Fark yaratacak niteliklere sahip. Cesaret çok önemli ve taraftarları ikna etmek için hareketlerinde öz güven göstermesi gerekecek. Rakamlar onun gol atabileceğini ve asist yapabileceğini gösteriyor ancak Portekiz’de hata yapmak için daha az alana sahip olacak.

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon Galatasaray’da 6 maça çıktı. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, bu müsabakalarda 2 gol sevinci yaşadı. Kerem Aktürkoğlu, takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.

Kerem Aktürkoğlu, Benfica ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Benfica, Kerem Aktürkoğlu transferi için Galatasaray’a 12 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu’nun bir sonraki satışından elde edilecek kardan yüzde 10 pay alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir