Pirinç suyu saç uzatır mı? Etkisi sandığımızdan daha fazla, risk taşıyor

Saç uzamasına yardımcı olmak ve hasarları onarmak için sosyal medya kullanıcıları, pirinci ıslattıktan veya temizledikten sonra süzülen nişastalı, bulanık suyla saçlarını duruladıkları videoları paylaşıyorlar.

Bu videoların 986 milyon kez izlendiği düşünülünce, işe yaradığına inanabilirsiniz, ancak uzmanlar aynı fikirde değil.Saç sağlığı için pirinç suyuna olan ilginin artmasıyla birlikte, uygulamalar ve yöntemler kişiden kişiye değişme eğilimindedir.

Bazen insanlar suyun oturmasına ve fermente olmasına izin verir, genellikle kokuyu maskelemek için narenciye kabukları ekler. Bazıları karışımı her gün uygularken, diğerleri aylık olarak kullanır.

Uzmanlar, pirincin besin açısından zengin olduğunu söyledi. Ancak bu, otomatik olarak insanların saçlarını iyileştirebileceği anlamına gelmez.

Pirinç suyu, binlerce yıldır birçok Asya ülkesinde yaşayan insanlar tarafından kullanılmıştır.

Birçok sosyal medya gönderisi, inanılmaz uzun saçlarında fermente pirinç suyu kullanan Çin’in Yao kadınlarına bu tekniğin uygulandığını söylüyor.

Pirinç, magnezyum, demir, folik asit, tiamin ve niasin gibi besinleri içerir. Pirinç suyu ise alopesi areata tedavisinde yardımcı olabilecek fenoller içerir.

Ancak uzmanlar, pirinç suyunun saç sağlığını iyileştirdiğine dair henüz yeterli kanıt olmadığını söylüyor. Aslında, bazı insanlar için durumu daha da kötüleştirebilir.

Uzmanlar, özellikle kolay kırılmaya meyilli kıvırcık saçlı kişilerde, saçları pirinç suyuyla yıkamanın saçlara zarar verebileceğini, pirinç suyunun çok fazla nişasta içerdiğini ve bunun saçtaki nemi çekip saçın kırılmasına neden olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir