Pazaryerleri güneş enerjisi üretiyor

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin doğa dostu projeleri kapsamında hayata geçirdiği güneş enerjili 5 pazaryerinden ilki olan Kent-Koop Pazaryeri belediyenin enerjisini karşılayacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, pazaryeri açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişiklinin ortaya çıkardığı sorunlara işret etti. O yüzden yeşil enerji kaynaklarının desteklenmesi gerektiğini belirten Yaşar, “İklim değişikliği nedeniyle yenilenebilir enerji artık dünyada en değerli kaynak olarak görülüyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin gelecekte daha büyük sorunlara yol açmasını önlemek için yeşil enerji kaynakları desteklenmelidir. Biz de göreve geldiğimizde parklarımızı yenilenebilir enerjiyle aydınlattık.

Enerji üretecek

Şimdi de Türkiye’de ilk defa sadece bulunduğu pazaryerini değil, belediyenin tüm yapılarının enerjisini karşılayacak bir projeye imza attık. Bu projeyle enerji tasarrufuna büyük katkı sağlanacağız” dedi.

İlçe genelindeki tüm bu pazarlarda bu projeyi uygulamak istediklerini bildiren Başkan Yaşar, “Şu anda Kent-Koop Mahallesi ile birlikte Kardelen, Ergazi, İnönü ve Batı Sitesi Mahallesi pazaryerlerini de üzerini kapatarak fotovoltaik güneş enerji panelleri yerleştiriyoruz. Bu ay içinde hepsini açacağız. Toplamda 26 bin 394 metrekare alana enerji paneli yerleştiriyoruz ve şebeke bağlantılı elektrik enerjisi üreteceğiz. Önümüzdeki dönemde de diğer pazaryerlerimize de güneş enerjisi panelleri yerleştirmeyi planlıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz, çünkü biz ülkemizi seviyoruz ve kaynakları verimli kullanmak için 15 senedir sizin verdiğiniz vergileri sizlere fayda sağlayacak işlere harcıyoruz. Bu pazarlarda üretilecek enerjiden kalan ihtiyaç fazlasını TEİAŞ’a vereceğiz. Bu da belediye bütçemize katkı sağlayacak” diye konuştu.

Örnek olacak

Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan da açılışta, pazarcı esnafı adına Yaşar’a teşekkürlerini sundu ve “Başkan Fethi Yaşar’ın kapısını ne zaman çalsak bizi geri çevirmedi. Sorunlarımıza eğildi, bizlere destek oldu. Şahsım ve pazarcı esnafımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mahallesi adına Yaşar’a teşekkür eden Kent-Koop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz ise  “Yepyeni teknolojisiyle mahallemizin hizmetine sunulan pazaryerimiz tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

Bosphorun 10k parkuru Beşiktaş’ta koşuldu!

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bosphorun 10K ve Spor Festivali Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Kuruçeşme – Bebek – Çırağan Sarayı rotasında gerçekleşti. Dünyanın en önemli parkurlarından biri olan Bosphorun 10K’ya yaklaşık 2 bin 300 sporcu katılarak zorlu parkurda ter döktü.  Katılımcıları kutlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılında ev sahipliğini yaptığımız Bosphorun10K ve Spor Festivali’ni yoğun katılımla gerçekleştirdik. Çeşitli kategorilerde kupa almaya hak kazanan katılımcılarımızı tebrik ediyor, katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Cumhuriyetköy’de beton yol sevinci

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesine bağlı Cumhuriyetköy Mahallesi’nde vatandaşların yıllardır hasretle beklediği grup yolunu betonla buluşturuyor. Vatandaşları tozdan ve topraktan kurtaracak olan çalışma, aynı zamanda Ordu’nun önemli turizm merkezlerinden biri olan Çambaşı Yaylası’na ulaşımda alternatif bir güzergâh imkânı sunuyor. Ordu’da hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarıyla adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yıllar süren hayallerini bir bir gerçeğe dönüştürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarla, mahalle ve grup yolları sıcak asfalt ve betona kavuşuyor. Yıllardır hasretle bekledikleri yolun betonla kaplanmasının kendilerini mutlu ettiğini aktaran vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini iletti.

Büyükşehir’in çevreci tesisi örnek oluyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında, Tepebaşı ilçesi Keskin Mahallesi’nde kurulan İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi, ülke genelinde örnek tesis olmayı başardı. Buna göre tesis Çevre Kanunu ve İlgili Yönetmelik hükümlerinin eksiksiz yerine getirilmesiyle kendi alanında “Geçici Faaliyet Belgesi” ve “Çevre İzin ve Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Lisansı” başvurusunda bulunan ilk tesis oldu. Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı yetkilileri, örnek tesis hakkında şu bilgiyi verdi: “İlimiz merkezinde yürütülen tüm inşaat ve yıkım faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen asfalt, beton, tuğla, kiremit, seramik vb. inşaat ve yıkıntı atıkları, kurulu kapasitesi 498.000 ton/yıl olan yeni kırma, eleme ve boyutlandırma makinesiyle işlenerek, farklı kalite ve ebatlarda agrega malzeme elde edilmekte ve geri kazanımı sağlanmaktadır.”

Bir günde 4 oyun

Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali muhteşem bir törenle perdelerini açtı. Beşincisi düzenlenen festivalin ilk gününde 4 oyun sahnelendi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, festivale gönderdiği videolu mesajında, “Baskılara rağmen ülkemizde hâlâ perdeler kapanmıyorsa, bu sanata ve sanatçıya verdiğiniz destek sayesinde gerçekleşiyor. Maltepe’de özgür sanat ve özgür yaşam devam edecek” dedi. 20 oyunun sahneleneceği festivale, 22 ülkeden 200’e yakın tiyatro sanatçısı katılıyor.

Saatler değişecek

Eskişehir’in en çok turist alan bölgelerinden olan tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Odunpazarı Belediyesi’ne ait Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi, Ahşap Eserler Müzesi, Yeşil Efendi Konağı Atatürk ile Bir Gün Müzesi, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Kırım-Tatar Müzesi, Sıcak-Soğuk Cam Atölyesi, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Evi, Ataol Behramoğlu Kitaplığı ve Edebiyat Müzesi, Doğan Avcıoğlu Kütüphanesi, Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nin açılış-kapanış saatlerinde değişiklik yapıldı. Odunpazarı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, müzelerin açılış ve kapanış saatlerinin kış dönemi boyunca hafta içi saat 10.00-17.00, hafta sonu saat 09.00-17.00 olarak değiştirildiği belirtildi. Buna göre, pazartesi günleri müzeler kapalı olacak; diğer günlerde ise müzelerin öğle molası saatinde de açık bulunacak.

‘Halkın hizmetkârıyız’

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Yamaçlı ve Güneşli mahalleleri esnafı ile bir araya geldi. Karşıyaka 1000 Sokak’ta iş yerlerini ziyaret eden Kocaispir, esnafa hayırlı işler diledi. Yüreğir’de halkla daima iç içe olan Başkan Kocaispir, “Bugün Karşıyaka 1000 Sokak’ta hemşehrilerimizle hasbıhal etme ve taleplerini dinleme imkânı bulduk. Bizim için önemli olan ve bizleri mutlu eden, her daim vatandaşlarımızın arasında olmak ve onlara hizmetkâr olmaktır” diye konuştu.

Sonbahar temizliği

Tarsus Belediyesi, şehrin içini tertemiz ve daha yaşanabilir hale getirebilmek amacıyla yürüttüğü temizlik çalışmalarının yanında mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmaları ile de şehri pırıl pırıl yapmaya devam ediyor. Sonbaharın gelmesiyle kapsamlı temizlik çalışması için kolları sıvayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokakları titizlikle yıkayarak temizlik ve estetik açısından mahalleye yeni bir soluk getirdi. Ayrıca, ağaç dallarının budanması işlemi de kepçe ve kamyonlarla gerçekleştirildi. Kesilen dallar, çöp taksiyle güvenli bir şekilde taşındı. Yabani otların biçilmesi, mıntıka temizliği, moloz ve katı atıkların toplanması, yolların tazyikli suyla yıkanması ve çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfektesi gibi çalışmaları yürüten ekipler, ardında temiz bir mahalle bıraktı.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya [email protected] elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir