Özhaseki: Yaraları saracağız

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Özhaseki, göreve başladıktan sonra bakanlığa bağlı tüm kurum ve iştiraklarıyla ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi, çalışmalarla ilgili brifing aldı. Kahramanmaraş merkezli depremler için ‘asrın depremi’ denildiğini hatırlatan Özhaseki, “Ama bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz, ‘bin yılın’ depremiyle de karşı karşıyayız. Çünkü 11 ili ilgilendiriyor. Onlarca ilçeyi, yüzlerce köyü ilgilendiriyor” dedi.

‘Sözümüzü tutacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, deprem yaralarının sarılması konusunda halka sözler verdiğini hatırlatan Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözleri biz talimat gibi kabul ediyoruz. Bu hususta da çok hızlı davranıyoruz. 300 binden fazla bağımsız birimi inşallah zaten 1 sene içerisinde teslim edeceğimizi söyledik. Kalanlarla ilgili de zaten çalışmalar devam ediyor… İnşallah sözlerimizi yerine getireceğiz. Seçimlerden sonra bizim birkaç saniye bile vaktimiz yok. Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız” ifadelerini kullandı.

Örnek daireyi inceledi

Adıyaman merkez Örenli Mahallesi’nde yapımı süren kalıcı konutların birinci etabının yapıldığı alanda yetkililerden bilgi alan Özhaseki ardından inşaata girerek yapılan örnek daireyi inceledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir