Özgür Özel: Siyasette yumuşamanın halkta karşılığı var

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden sonra kamuoyunda “normalleşme” ve “yumuşama” olarak adlandırılan yeni bir döneme girildi.

AK Parti ve CHP arasındaki bu yeni dönemde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederken, Erdoğan da tam 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi’ne gitti.

Bı ılıman siyaset iklimi devam ederken Özel, Sabah’tan Yavuz Donat’a konuştu, yaşananları değerlendirdi.

Siyasetteki bu yeni dönemin halkta karşılık bulduğunu belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Millet, yumuşama istiyor”

“Normalleşme, sokakta satın alındı… İnanılmaz derecede. Siyasi gerilimin, Türkiye’ye hiçbir faydası yok. CHP’ye de faydası yok. Millet, yumuşama istiyor.

“Normalleşmenin halkta karşılığı var”

Seçimden sonra 25 ile gittim… Gezdiğim her ilde, ilçede, mahallede, sokakta şunu gördüm; Yumuşamanın, normalleşmenin halkta karşılığı var.

Gerginlikten beslenenler rahatsız oluyorlar bu işten. İki tarafta da gerginlikten beslenen siyasetçi de var, gazeteci de var.

“Yumuşama karşı mahalleye seslenmek için önemli”

Ama karşı mahalleye seslenebilmek için ben normalleşmeyi, yumuşamayı çok çok önemli görüyorum.

Bu konunun Sayın Erdoğan açısından da şöyle bir önemi var… Karşı mahalle, Erdoğan’ın her söylediğine kategorik olarak karşı çıkıyordu.

“Erdoğan’ın söyledikleri karşı mahallede dinleniyor”

Ama… Normalleşince… Onun her söylediğine karşı çıkılmak yerine, söylediği doğru şeyler, önemli şeyler, karşı mahalle tarafından dinlenebilir hale geliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir