Oy pusulasındaki yerleri belirlendi

Beyza Coşkun – Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak oy pusulasında adayların hangi sırayla yer alacağına ilişkin kura çekimi yapıldı.

YSK Başkanı Ahmet Yener başkanlığında gerçekleştirilen kura çekimi programında, YSK üyeleri, cumhurbaşkanı adaylarının temsilcileri ile parti temsilcileri hazır bulundu. Kura çekimi öncesi cam fanuslardan birine cumhurbaşkanı adaylarının isimlerinin yazılı olduğu kâğıtların bulunduğu toplar, diğerine ise seçime katılacak aday sayısına kadar numaraların yazılı olduğu toplar konuldu.

Kurada önce aday ismi ardından ise sıra numarası çekildi. Adayların isimlerini YSK üyeleri, ismi çıkan adayın pusuladaki yer sırasını belirleyen numaraları ise aday temsilcileri çekti.

İlk kurada YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini çekti. Temsilcisinin çektiği numara ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pusuladaki yeri birinci sıra olarak belirlendi. Aynı şekilde tekrarlanan kuralar sonucu Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 2’inci, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3’üncü ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan da 4’üncü sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı seçimi için oy pusulalarının basımına 12 Nisan’da başlanacak.

‘Kulağa hoş geliyor’

Kura çekimini AK Parti Seçim İşleri Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da YSK’da takip etti. Yavuz, kura çekiminin ardından yaptığı değerlendirmede “Pusulanın neresinde olursanız olun seçime aynı giriyorsunuz. Ama 1’inci kulağa daha hoş geliyor, içimizi daha ferahlatıyor. İnşallah 14 Mayıs’ta da açık ara Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın 1’inci olduğunu göreceğiz” dedi. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir