Ömer Faruk Beyaz hayatının şokunu yaşadı! Henüz yeni takımına imza atalı 16 gün oldu ama…

Fenerbahçe ve Türk futbolunun en önemli yeteneklerinden biri olarak gösterilen Ömer Faruk Beyaz kariyerinde inanılmaz bir düşüş yaşadı. O dönem Fenerbahçe’de futbolcu olan Emre Belözoğlu’nun ısrarllı bir şekilde üzerinde durduğu ve A Takım’la forma şansı bulan Ömer Faruk Beyaz, Fenerbahçe ile yeni sözleşme imzalamaya yanaşmayınca büyük bir kriz çıkmış ve genç futbolcu Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ın yolunu tuttu.

Geçtiğimiz sezonun başında Stuttgart’a transfer olan Ömer Faruk Beyaz, Bundesliga’da 4 ve Almanya Kupası’nda 1 maçta toplamda 79 dakika görev yaparak büyük hayal kırıklığı yaşadı. 

ARDA GÜLER SONRASI PİŞMAN OLDU

Fenerbahçe’de Arda Güler2in özellikle İsmail Kartal yönetiminde parlaması Ömer Faruk Beyaz’ı pişman etti. Arda Güler, özellikle İsmail Kartal’ın gelişiyle hem popüler hale geldi hem performansını yükseltti hem de Fenerbahçe’deki geleceğini garanti altına aldı. 3 yıllık yeni sözleşme imzalayan 17 yaşındaki Arda, bilhassa Kadıköy’de taraftarların sevgilisi haline geldi.

Arda kariyerinde yeni bir dönem açarken Ömer Faruk bir anda geri planda kaldı. Ömer Faruk Beyaz’ın Stuttgart ile Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Sarı-lacivertli kulüpten yetişen Ömer Faruk Beyaz ve Arda Güler sol ayaklı olmaları, orta sahada oynamaları, duran top, çalım, şut ve pas özellikleriyle birbirlerine benzer profilde isimler.

MAGDEBURG’A KİRALANDI

Bundesliga 2 ekiplerinden Magdeburg, genç oyuncuyu sezon sonuna kadar kiraladığını açıkladı. Açıklamada, Ömer Faruk Beyaz’ın 15 numaralı formayı giyeceği belirtildi. Magdeburg Sportif Direktörü Otmar Schork transfere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ömer, farklı pozisyonlarda oynayabilen bir oyuncu ve hücuma kalite katacak. Kariyerindeki bir sonraki adımı bizimle birlikte atacağına inanıyoruz çünkü sistemimize uyuyor.” şeklinde konuşmuştu.

Fenerbahçe altyapısından yetişen ve A takıma kadar yükselen Ömer Faruk Beyaz kariyerine Almanya’da devam ediyor. 2021-2022 sezonu başında Almanya Bundesliga takımlarından Stuttgart’a transfer olan genç oyuncu, yalnızca 4 lig maçında forma giymişti. 18 yaşındaki futbolcu, yaz transfer döneminde ise Bundesliga 2 ekiplerinden 1. FC Magdeburg takımına kiralandı. Ömer Faruk için kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hoş geldin Ömer” ifadelerine yer verildi.

YENİ TAKIMINDA HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI! 

Fenerbahçe’den daha fazla forma şansı bulmak için ayrılan 18 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz 2.Lig ekibi Magdeburg’ta 8 dakika oynadıktan sonra yetersiz olduğu için rezerv takıma gönderildi. 27 Temmuz’da Magdeburg’a imza atan Ömer Faruk Beyaz 16 gün sonra rerzerv takımına gönderilerek beklentilerin altında kaldı.

SADECE 8 DAKİKA YETTİ

Beyaz geçtiğimiz sezon Stuttgart ile sadece 5 maçta çok az süre alabilmişti. Daha fazla oynaması için Bundesliga 2 temsilcisi Magdeburg’a kiralanan Ömer Faruk Beyaz, yeni takımında da fiziksel olarak yeterli görülmeyince forma giydiği sekiz dakika sonrasında rezerv takıma gönderilme kararı alındı. Fenerbahçe tarihinin en genç kaptanı ünvanının sahibi Beyaz Fenerbahçe’nin kal çabalarına rağmen kulübünden ayrılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir