Olimpiyat madalyalı sporcular Türkiye’de! Buse Naz Çakıroğlu: Örnek olmak istiyoruz

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Esra Yıldız Kahraman ve Buse Tosun Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

İkinci kez gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu şunları söyledi:  “Hepimiz çok mutluyuz, kadın boks takımı olarak tarihi başarılar elde ettik. Kadınlar olarak da güzel başarılar kazandık, bazılarımızın gönlündekiler olmasa da… Kazandığımız madalyaların renginin bir önemi yok, biz ülkemizin çocuklarına güzel örnek olmak istiyoruz. Madalya alan, alamayan tüm sporcularımız benim için çok kıymetli. Umarım bundan sonra daha başarılı yıllar geçiririz.”

Hatice Akbaş ise: “İlk olimpiyatımda madalya kazandığım için çok mutluyum. Ablalarımın izinden devam ediyorum, desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Bu olimpiyatta madalya bize nasip oldu, bir diğerinde kime nasip olacağını kimse bilemez. Hepimizin tek amacı ülkemizi iyi temsil edip İstiklal Marşımızı okutmaktı. Bir sonraki olimpiyatlarda inşallah ülkemizi zirveye taşıyacağız.” dedi.

Esra Yıldız Kahraman madalyası için şunları söyledi: “Bir altınımız olsaydı daha güzel olacaktı tabii ki ama mutluyuz. Bir dahaki olimpiyatlarda daha güzel olacağına inanıyorum, dualarınızı esirgemeyin.”

Buse Tosun Çavuşoğlu ise; “Kadın güreşi adına kazanılmış ikinci bronz madalyayı kazandım, tarihi bir başarıydı. Bizim hedefimiz altın madalya kazanmaktı. Destek veren herkese çok teşekkür ederim. 2028 Los Angeles’ta altın madalya kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir