Necati Ateş transferlere vurgu yaptı! ‘Makas çok açıldı’

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig’in 24. haftasında sahasında MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmayı ev sahibi ekip Beşiktaş 2-1’lik skorla kazandı. Eski futbolcu Necati Ateş, müsabakayı TRT Spor’da değerlendirdi ve siyah-beyazlıların yeni transferlerine övgüler yağdırdı.

Sözlerine Beşiktaş’ı kutlayarak başlayan Necati Ateş, “Beşiktaş’ı kutluyorum. Tempolu oyunundan dolayı da kutluyorum. Taraftarı da oyun içine alarak, takım iştahını görünce beğendim” dedi.

Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Cenk Tosun hakkında konuşan Ateş, “Benim Cenk’ten beklentim çok fazla, onu biraz eleştirecem. Çok büyük bonservislere gidip sakatlanıp döndükten sonra iyi oynamak zordur. Şimdi böyle bir maçta ayağına 3 tane geliyorsa onun ikisini atabilirdin. Gelenlerin hepsini Gökhan’a gönderdi” ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Onur Bulut’u öven eski futbolcu, “Onur bence Türk statüsünde yapılan en iyi transferlerden birisi. Alanyaspor’dan beri takip ederim Onur’u. Geç transfer edilmiş bir oyuncudur, sezon başında transfer edilmeliydi” sözlerini kullandı.

Aboubakar’ın golünü değerlendiren Necati Ateş, “Aboubakar’ın golü bir yetenek golü, muhteşemdi. Bazı goller vardır takım arkadaşına ihtiyacın yoktur. Takım arkadaşına ihtiyacın olan oyuncular Weghorst tarzı oyuncular. Aboubakar gibi oyuncular bir silahtır, her şeyi yapabilir. İki kişi arasına girer, döner atar her türlü tehlike yaratır. Aboubakar da öyle” dedi.

Siyah-beyazlıların transferlerini değerlendiren Ateş, “Bana Süper Lig’den transfer yap desen Antalyaspor’dan Wright’ı alırım, orta sahaya Hadziahmetovic’i alırım, Maxim’i alırım. Orta sahaya savunmaya yönelik Fernando’yu alırım. Sağ beke Onur’u alırım. Beşiktaş bunların hepsine neredeyse hepsine sahip şuanda” açıklamalarında bulundu.

Mert Günok’un performansı hakkında konuşan eski futbolcu, “Welinton neden orta sahaya girdi ben anlamadım mesela. Gedson’a Redmond’a bayıldım ama bence bu maçın en iyisi Gökhan’dır. Mert’ten de muhteşem kurtarışlar geldi” ifadelerini kullandı.

‘MAKAS ÇOK AÇILDI’

Yeni transferler sonrası başka bir oynayacağını ifade edem Necati Ateş, “Harika bir Beşiktaş temposu izledik. 51’e 49 oynanmış. Pas adetleri de aynı. Gol beklentisi ve ceza sahasında topla buluşma rakamları arasında uçurum var. Beşiktaş yeni transferlerinden sonra başka bir oyun oynamaya başlayacak artık ama makas çok açıldı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir