Mutfakta yeni mucize: Bebek yağı! Önce temizle sonra besle

Kimileri mutfağında kullanacağı beyaz eşyaları gerçekten beyaz ister. Kimileri de beyazdan ziyade çelik renginin asilliğinden hoşlanır ve buzdolabından ankastresine, bulaşık makinesinden mikrodalga fırınına kadar gri alır.

Bu ürünlerin havalı görünümlerinin altında zorlu temizlik koşulları yatar. Her bezle ya da her deterjanla temizleyemediğiniz bu ürünlerin temizlik aşamasında dikkatli olmanız gerekir.

Özellikle ankastre ocakların temizliği diğer elektronik eşyalardan daha zordur. Mutfaklarda ocak temizliği normal zamanda da zorken bir de paslanmaz çelik olunca işler iki katı zorlaşır.

Son yıllarda mutfağında paslanmaz çelik ürünler kullanan kişiler bu duruma yeni bir çözüm buldu. Beyaz eşyaların temizliğinde kimyasal ürünlerin çok da etkili olmadığını dahası zararlı olduğunu düşünen kullanıcılar bir tüyo geliştirdi.

Birazdan bahsedeceğimiz bu yöntemi yalnızca ankastre ocaklarınızda uygulayabileceğinizi söyleyebiliriz bu yüzden sakın buzdolabı, bulaşık makinesi ya da mikrodalga fırınlarınızda bu yöntemi uygulamayın.

Ankastre ocak setiniz gerçek manada kirlendi ve o parlak çelik görünümünden eser kalmadı. Önce yapmanız gereken şey ocağınızı bulaşık deterjanı ile güzelce temizlemek. Deterjan kalıntılarından arındığına emin olduğunuz ocağınızı şimdi ‘besleme’ zamanı.

Evet evet yanlış duymadınız! Ankastre ocağınızı bebek yağı ile beslemeniz gerekiyor. Bulaşık deterjanı ile temizlenmiş ve durulanmış ocağınıza fındık büyüklüğünde bebek yağı sıkın mikro fiber biz bez yardımıyla bebek yağını çelik kısımlara güzelce yedirin ve durulamayın.

Ocağın her bir köşesine düzgünce dağılmış bebek yağının pas parlak bir görüntü yaydığını göreceksiniz. Bu yöntemi belirli aralıklarla uygulamak hem parlak bir ankastre ocağa sahip olmanıza sebep olacak hem de ocağınızın ömrünü uzatacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir