Muş: Kilis’te enkaz altında kimse yok

Kilis’te incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kent genelinde enkaz altında kalan hiçbir vatandaşın olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Erdoğan bilgi aldı

“Merkezde 1 binamız yıkıldı. Valilik ve buradaki ilgili birimlerimiz hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Riskli binaların tespiti yapılıyor, bir taraftan da hızlı bir şekilde yıkımı devam ediyor. Belediyemiz, AFAD ve Valiliğimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli imkanlar oluşturdu. Çadırlar, spor salonları var.”

Merkez üssü olan Pazarcık’a 125 km mesafedeki kente ulaşan ekipler merkez Yavuz Sultan Mahallesi’nde yıkılan 3 katlı binadan 6 kişiyi kurtardı. Ekipler enkaz altındakileri kurtarmak için yoğun çaba sarf ederken Belediye tarafından kentteki düğün ve spor salonları da depremzede vatandaşların kullanımına açıldı.

Kilis Valisi Recep Soytürk ve Belediye Başkanı Servet Ramazan ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bölgedeki son durumla ilgili valiyle görüştü. Aile Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kilis’e 28 psikososyal destek personelinin sevk edildiği belirtildi.

Sabaha karşı yaşanan 7.7’lik depremde Kilis merkezde bulunun tarihi camilerin minareleri yıkıldı. Yıkılan minarenin moloz yığınları bazı evlerin üzerine ve caddelere düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir