‘Millet’te Özdağ diplomasisi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Kılıçdaroğlu, Özdağ ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından Millet İttifakı liderlerini CHP Genel Merkezi’ne davet etti. Kılıçdaroğlu bu çerçevede aynı gün akşam saat 18.00’de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve SP lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, programları nedeniyle Ankara dışında bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve DP lideri Gültekin Uysal ile de telefonla irtibat kurdu. 

Özdağ’ın, İçişleri Bakanı olacağı mesajı içeren sosyal medya paylaşımı ve sığınmacıların geri gönderilmesiyle ilgili kısa süre önce kullandığı “gerekirse zorla” vurgulamasının Millet İttifakı paydaşları arasında sıkıntı yarattığı iddiaları konuşulurken, Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinde ittifak ortaklarına sürecin ve protokolün detaylarını aktardığı öğrenildi. 

İstanbul ve Ankara programı 

Pazar günü yapılacak seçim için propaganda çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu’nun son iki günlük programı da netleşti. Buna göre Kılıçdaroğlu bugün saat 19.00’da İstanbul’da Balkan-Rumeli-Mübadil buluşmasına katılacak. Cumartesi günü ise Ankara’da ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan kadınlarla bir araya gelmesi öngörülüyor. 

‘28 Mayıs bir referandum’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, önceki gün cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıklamıştı. Özdağ dün de sosyal medya hesabından bir paylaşımla Kılıçdaroğlu’na desteğini yineledi. Twitter hesabından kendisinin ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşan Özdağ  “28 Mayıs bir referandum. 13 milyon sığınmacı gitsin mi kalsın mı? Erdoğan dersen kalacaklar ve sayıları artacak. Kılıçdaroğlu dersen gidecekler ve yenileri gelmeyecek. Kılıçdaroğlu’nun bu sözüne kefilim. Yollayacağız” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir