Mehmetçik gece sokak nöbetinde

ANKARA Milliyet – Mehmetçik, güvenliği sağlamak için Hatay sokaklarında gece-gündüz kesintisiz nöbet tutuyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile nöbet ve devriye çalışmalarını yerinde denetledi.

Akar, önceki gece AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Antakya kent merkezinde gezerek, çalışmaları inceledi.

‘Yürekler beraber’

Antakya merkezdeki Türk Silahlı Kuvvetleri İrtibat Bürosu’na giden Akar, gece gerçekleştirilen nöbet, devriye çalışmalarına ilişkin brifing aldı. Kentteki incelemeleri sırasında sokaklarda nöbet tutan askerlerle de görüşen Akar, Mehmetçiğe zorlu görevlerinde kolaylık diledi.

Akar, MSB’ye bağlı ASFAT A.Ş tarafından kurulan bir öğünde 10 bin kişilik yemek dağıtım kapasitesine sahip mutfak ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait ekmek fırınını da denetledi ve Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugayı’nın faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine devam ediyoruz. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, tedavi görecek vatandaşlarımızı Ankara ve İstanbul’a ulaştırıyor. Yürekler Beraber Çarpıyor” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir