Meğer su, tavuğu zehre dönüştürüyormuş! Kritik hata, besin değerini sıfırlıyor

Tavuk Türk sofralarının olmazsa olmazıdır. Özellikle tavuk döner çok sevilir ve çok tüketiliyor. Bunun yanında tantuni ve sote gibi onlarca çeşit tavuk yemeği de yapılıyor. Ancak tüm bu yemekleri yaparken, en başta bir hata yapılıyor. Üstelik ölümcül sonuçları olabilecek bir hata!

TAVUĞU ZEHRE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Tavuk çok sevilip tüketilse de yemeği yapılmadan önce ev hanımlarının yaptığı büyük yanlış tüm besin değerinin uçup gitmesine neden oluyor. Üstelik besin değerini yok etmesinin yanında adeta tavuğu zehre de dönüştüren bu hata tavuğu suyla buluşturduğunuz an başlıyor.

KÜÇÜMSENEN BÜYÜK HATA

Bazı ev hanımları bilse de küçümsüyor ve bu hatayı ısrarla sürdürüyor. Evinizde tavuk pişirirken tavukları asla yıkamamalısınız. Küçümsenen ve yapılan bu hatayı Kalp doktoru Doç. Dr. Muhammed Keskin anlatıyor. Çok sayıda kişinin pişirmeden önce tavuğu yıkadığını söyleyen Keskin, “Çok yanlış. Tavuk yıkanmaz” diyor.

50 BİN VAKA YIKANAN TAVUK YÜZÜNDEN

Doç. Dr. Keskin, “Dünya genelinde her sene 220 bin campylobacter enfeksiyonu gelişiyor. Bunun en az 50 bin tanesi yıkanan tavuklar yüzünden. Tavuklar yıkanmaz. Tavuğu yıkadığınızda bütün mutfağı berbat edersiniz” ifadelerini kullandı.

YIKADIKÇA KİRLENİYOR

Tavuk yıkanan mutfakta temizlenmesi zor ve hatta imkansız olan enfeksiyonların türediğini söyleyen Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Tavuğu tıkadığınızda etrafa saçılan sular yüzünden bir daha asla temizlenemeyen yüzeylere neden olursunuz. Tavuğu yıkadıkça temizlemez mutfağı kirletirsiniz. Tavukları yıkamayın.”

BEKLENMEDİK İSHALLERİN SORUMLUSU

Salmonella ve campylobacter enfeksiyonunun yıkanan tavuktan bulaşmasının ciddi risk olduğunu vurgulayan Dr. Keskin, sözleriyle “Ummadığınız bir şekilde ishal oluyorsanız sebep yıkadığınız tavuklar olabilir” konuşmasını noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir