Masterchef ustasının sır gibi sakladığı tarif! Gevrek simit bakın nasıl yapılıyor

Masterchef programında yarışmacılardan istenen yiyecekler izleyicilerin de dikkatini çekiyor. Yarışmada hazırlanan pastane usulü simitleri evde yapmak aslında çok basit. Bunun için bazı malzemelere dikkat etmek yeterli. İşte tarifi.

Malzemeler

– Bir su bardağı ılık süt
– Bir su bardağı ılık su
– 2 yemek kaşığı kuru maya
– 2 yemek kaşığı toz şeker
– Bir adet yumurta
– 3 kaşık zeytinyağı
– 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
– 700 gram un

Üzeri için

– 1/2 su bardağı pekmez
– 1/4 su bardağı su
– Bir tatlı kaşığı un
– 500 gram kavrulmuş susam

Temiz bir kabın içerisine ılık su, süt, maya ve şekeri alıp karıştırın ve birkaç dakika mayalanmasını bekleyin. Ardından yumurta, yağ ve tuzu ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayana kadar yoğurma işlemine devam edin. Sonrasında 20 dakika dinlendirmelisiniz.

Dinlendirdiğiniz hamuru parçalar halinde birleştirip örgü yaparak yuvarlak şekiller verebilirsiniz. Susam kısmına geçtiğinizde bir tabağa üzüm pekmezi, un ve su ekleyin. Farklı bir tepsiye de susamları dökün. Önce pekmezli suya, ardından susamlara batırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında gevrek olana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bayatlamadan nasıl saklanır?

Simidi oda sıcaklığında bir veya iki gün saklamayı planlıyorsanız, hava geçirmez kaplar veya yeniden kapatılabilir kilitli buzdolabı poşetleri kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, simidi pamuklu bir bezle sararak veya kağıt torbada muhafaza ederek hava akışı sağlayabilirsiniz. Ancak bu yöntem kısa sürelidir.

Eğer simidi taze tutmak istiyorsanız, buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak buzdolabı nemini kaybetmesine yol açacaktır. O nedenle kabın içine bir parça elma veya marul koyarak nem dengesini sağlayabilirsiniz. Daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız dondurabilirsiniz.

Simitlerin birbirine yapışmasını önlemek için tek tek streç film ile sarabilirsiniz. Kullanmadan önce ise buzdolabında yavaşça çözülmesini sağlayın. Fırında birkaç dakika ısıtarak tazeliğini ve çıtırlığını geri kazandırabilirsiniz. Dondurulmuş simitler genellikle 1-2 ay boyunca taze kalabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir