Manchester derbisinde zafer United’ın! Olay yaratan ofsayt pozisyonu

Erik ten Hag yönetimindeki Manchester United, İngiltere Premier Lig’in 20’nci haftasında Pep Guardiola’nın Manchester City’ni konuk etti. Old Trafford’da oynanan dev mücadelede geriye düşmesine rağmen pes etmeyen Kırmızı Şeytanlar rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

Karşılaşmaya ise Manchester United’ın ilk golündeki ofsayt tartışması damgasını vurdu.

WEGHORST KADRODA YOK

Dev derbide Beşiktaş’tan ayrılan Manchester United’ın yeni transferi Wout Weghorst kadroda yer almadı. Erik ten Hag mücadeleye şu 11’le çıktı: De Gea, Wan-Bissaka, Malacia, Varane, Shaw, Casemiro, Fred, Eriksen, Fernandes, Rashford, Martial. Pep Guardiola ise tercihini; Ederson, Walker, Akanji, Ake, Cancelo, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Mahrez, Foden, Haaland 11’inden yana kullandı.

GUARDİOLA’NIN 500. MAÇI

Manchester City’nin başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, kariyerinin 500. lig maçına çıktı. Barcelona’nın başında 152, Bayern Münih ile 102 ve Manchester City ile ise 246. maçına çıkan tecrübeli teknik adam bu süreçte 379 galibiyet elde etmeyi başardı.

İLK 20 DAKİKADA YALNIZCA 2 KEZ

Mücadelede Mancghester City’nin en büyük gol silahı Erling Haaland ilk 20 dakikada etkisiz bir performans gösterdi. Golcü futbolcu 20 dakikalık bölümde yalnızca 2 kez topa dokunabildi.

SESSİZ İLK YARI

Mücadelenin ilk yarısında ev sahibi Manchester United daha net gol pozisyonları bulmuş olsa da gol sesi çıkmadı. İki ekip devreye 0-0’lık eşitlikle girdi.

İSABETLİ ŞUT YOK

Southampton maçında isabetli şut çekemeyen Manchester City, Manchester United maçının ilk yarısında da isabetli şut çekemedi.

OYUNA GİRDİ KADERİ DEĞİŞTİRDİ

Mücadelenin 57. dakikasında oyuna giren Manchester City’nin yıldızı Jack Grealish yalnızca 3 dakika sonra gol perdesini açtı. Ceza sahası sağ tarafından dip çizgiye inen De Bruyne topu ortaya çevirdi. O noktada yükselen Grealish kafa vuruşunda fileleri havalandırdı.

MANU PES ETMEDİ

Maçın 79. dakikasında Manchester United B runo Fernandes ile skora dengeyi getirdi. Casemiro’nun savunma arkasına doğru gönderdiği topa hareketlenen Rashford, kenara çekilerek Bruno Fernandes’e şut imkanı sağladı. Portekizli yıldız vuruşunda topu filelere gönderdi. Pozisyonda ilk olarak Rashford’ın ofsayt pozisyonunda bulunması gerekçesi ile gol geçerli sayılmadı ancak yapılan inceleme sonrası gol verildi.

TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ

Bruno Fernandes’in golü tartışmaları beraberinde getirdi. Pozisyonda Rashford’ın ofsaytta bulunduğu gerekçesi ile City’li futbolcular yoğun itirazlarda bulundu.

RASHFORD SAHNEDE

Manchester United 82. dakikada bulduğu hızlı atakta öne geçmeyi başardı. Altı pas içerisinmde boşta kalan yıldız futbolcu fileleri havalandırdı. Marcus Rashford, Old Trafford’da üst üste 9 maçta da gol atmayı başardı.

TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’tan ayrılan ve sonrasında Manchester United’a transfer olan Wout Weghorst, Manchester United – Manchester City mücadelesini tribünden takip etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir