Makyajı 1 dakikada kalıp gibi çıkarıyor! Tek hamlede yüzü tertemiz yapan yöntem

Genel cilt sağlığını desteklemek için makyajı tamamen çıkarmayı içeren bir gece rutini oluşturmak esastır.

Bu, cildin yenilenmesini sağlar ve akne ve siyah nokta oluşumuna yol açan tıkalı gözenekleri önler. Tıkalı gözenekler tek sorun değildir.

Makyaj, ciltte kir, döküntü ve çevre kirleticilerini hapsedebilir. Zamanla, düzgün bir şekilde temizlenmezse tıkanıklığa, yüzey hasarına, erken yaşlanmaya ve kuruluğa neden olabilir.

Makyaj temizleme mendilleri, makyajı çıkarmada o kadar etkili değiller ve makyajı çıkarmak için sertçe silmek cildi tahriş edebilir.

Kısacası, misel su da aynı derecede kolayken makyaj temizleme mendilleriyle zamanınızı boşa harcamayın veya cildinizi tehlikeye atmayın.

Makyaj çıkarmada uzmanların önerdiği 2 seçenek bulunuyor. Biri yağ bazlı bir temizleyici diğeri de misel suyu. Her iki seçenek de makyajı çıkarmak için yeterince etkilidir ancak cildi soymayacak kadar naziktir.

İnatçı göz ve dudak makyajı için özel bir mini temizleyiciye ihtiyacınız olabilir. Suya dayanıklı maskara veya eyeliner için bir pamuk ped üzerine biraz temizleme yağı veya misel suyu kullanmanız öneriliyor.

Pamuğu, gözlerinizin üzerinde yaklaşık 15 ila 20 saniye boyunca nazikçe tutun ve silin.

Çift temizliğin gerçekten gerekli olup olmadığı konusunda bazı tartışmalar olsa da, konu makyaj olduğunda hiç şüphesiz çift temizleme önemlidir.

İlk temizlik (yağ bazlı bir temizleyici kullanmak veya sadece misel su ile silmek) makyajı çıkarmaya yararken, ikincisi cildi gerçekten temizler.

Makyaj çoğunlukla temizlendikten sonra (ne kadar dikkatli olursanız olun cildinizde muhtemelen biraz kalıntı kalacaktır, bu da çift temizleme için daha fazla sebeptir), nazik, nemlendirici bir temizleyici veya cilt tipinize ve özel endişelerinize uygun bir formül uygulayın.

Temizleyiciyi yaklaşık 60 saniye boyunca dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın ve ardından ılık suyla iyice durulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir