Liste sonrası vites yükseltecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 4 Nisan Salı günü Trabzon’da Millet Buluşması’na katılacak. Önümüzdeki günlerde Adıyaman’da depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutacak. Bütün illeri ziyaret edeceği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’a kadar hangi ile nasıl gideceği, uçuş ve karayolu rotası tek tek belirlendi. Kılıçdaroğlu özellikle aday listesinin YSK’ya teslimi ve Ramazan’dan sonra seçim kampanyasını da hızlandıracak. Yapılan çalışmaya göre Kılıçdaroğlu bir günde zaman zaman iki üç il ziyareti yapacak. Kılıçdaroğlu deprem bölgesindeki illere de sık sık gidecek.

Deprem ve ekonomi

Kılıçdaroğlu, kampanyasında “deprem” ve “ekonomi” vurgusu yapacak. Vaatlerini ve bunları hayata geçirmek için “kaynağı nasıl bulacağını” anlatacak. Kılıçdaroğlu gideceği her ilde, o şehre özgü vaatlerde de bulunacak.

Kılıçdaroğlu, sahada özellikle gençlere ve kadınlara seslenecek. Adalete güveni sağlayacaklarını söyleyecek, siyasetteki dile dikkat çekecek. “Siyaset kavga aracı değil” diyecek. Kampanyasının sloganı olan “Sana söz” ve “baharı getirmek için yola çıktık” ifadelerini sık sık kullanacak.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun kampanyası için İstanbul ve Ankara’da koordinasyon merkezi hazırlanıyor. Birkaç ilde de koordinasyon merkezleri oluşturulacağı belirtiliyor.
CHP, İstanbul seçimlerinde uyguladığı modeli 14 Mayıs seçimlerinde de uygulayacak. Partili her belediye başkanı seçtiği iki ilde seçim çalışması yapacak. Belediye başkanları illeri seçerken, CHP’nin belediye kazanamadığı yerlere ve “hemşehrilerinin yoğunlukta olduğu” illere öncelik verecek. Başkanlar hemşehri grupları üzerinden seçtikleri illerde saha çalışması yürütecek.

Liste mesaisi

Bir yandan Cumhurbaşkanlığı seçimi için kampanyasını yürüten Kılıçdaroğlu, diğer yandan milletvekili aday listeleri için de mesai yapacak. Kılıçdaroğlu, 9 Nisan’da milletvekili aday listelerinin YSK’ya tesliminden önce Parti Meclisi’ni toplayacak.

‘Kadınlar için de bahar gelecek’

ANKARA Milliyet – CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile kadınlara seslendi. Kılıçdaroğlu “Kadınları 3-5 oy için yarı yolda bıraktılar. Kadınların sırtında zaten devasa bir yük var. Bir de şimdi en büyük haklarının ellerinden alınma durumu var. Bay Kemal asla ama asla kazanımlarınızı kaybetmenize izin vermez! Bay Kemal, kadınlar için de bahar gelecek diyor. Çünkü Bay Kemal, kadınlar güçlendikçe, Türkiye’nin de güçleneceğini biliyor” dedi. Kılıçdaroğlu “Kadınlar omuz omuza durduklarında aradan kimse geçemez” başlığı ile paylaştığı videoda özetle şunları söyledi: “Bay Kemal’in iktidardaki ilk 6 ay için kadınlara neyi önerdiğimi hatırlatmak isterim: Bay Kemal, bir; aile destekleri sigortası üzerinden ev kadınlarının sosyal güvenliğinin sağlanmasını öneriyor. İki, kreşlerin sayısını artırmayı öneriyor; üç, istihdama kadının katılımını sağlayacak teşvikler öneriyor. Kamu dahil, hiçbir istihdam alanında hak kaybı olmayacağının garantisini veriyor. Dört; kadın girişimcinin önünü açmayı öneriyor. Beş; halka açık şirketlerde kadınların yönetim kurulu kademesinde eşit biçimde temsil edilmeleri için alt sınır öneriyor. Altı; boşanan kadınlar için yeni başlangıçlar fonu oluşturmayı öneriyor. Yedi; doğum iznine ayrılmış ve kanuni süre içinde işine dönememiş kadınların dönüşü için şirketlere, teşvikler vermeyi öneriyor. Sekiz; yönetim kademelerinde kadın oranı yüksek olan şirketlere vergi kolaylığı öneriyor. Dokuz; kadına yönelik şiddetle mücadelede, gerekli tüm mekanizmaları ve bütünlükçü politikaları hayata geçirmeyi öneriyor. On; kadın sağlığında büyük reformlar öneriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir