Lionel Messi’nin şampiyonluk yolculuğu! Unutulmaz turnuva

İlk defa kış ayında düzenlenen Dünya Kupası, Arjantin-Fransa müsabakası ile son buldu. Oynanan final maçını Arjantin seri penaltı atışlarında kazandı ve 2022 Dünya Kupası şampiyonu oldu. Şampiyonlukta büyük katkısı olan dünya yıldızı Lionel Messi’nin dev organizasyonda verdiği katkılar dikkat çekti.

KUPAYA ŞOK İLE BAŞLADI

2022 Katar Dünya Kupası’nın 3. gününde Arjantin, Suudi Arabistan ile karşı karşıya geldi. C Grubu ilk maçında turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin adeta şok yaşadı ve 1-0 öne geçtikleri maçtan 2-1 mağlup ayrıldılar. Mücadelenin 10. dakikasında gol perdesini penaltıdan Lionel Messi açarken ilk yarı Arjantin’in 1-0’lık üstünlüğü ile geçildi. 2. yarıda ise oyuna ağırlığını koyan Suudi Arabistan’da 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari attıkları gollerle takımlarına galibiyeti getirdiler.

MEKSİKA’YI BOŞ GEÇMEDİ

Dünya Kupası’nda Arjantin, Meksika ile karşı karşıya geldi. Arjantin sahadan 2-0 galip ayrıldı. Lusail Iconic Stadı’nda golleri 64. dakikada Lionel Messi ve 87. dakikada Enzo Fernandez attı.

PENALTIYI KAÇIRDI AMA GALİBİYET GELDİ

Arjantin, 2022 Dünya Kupası C Grubu’nun 3’üncü haftasında Polonya ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka 974 Stadyumu’nda oynandı. Zorlu mücadelede Danny Makkelie görev aldı. Arjantin, Polonya’yı 2-0 yenerek Dünya Kupası’nda son 16 turuna yükseldi. Arjantin’in gollerini Mac Allister ile Julian Alvarez attı. Lionel Messi, karşılaşmanın 39. dakikasında penaltı kaçırdı.

AVUSTRALYA’YI YIKTI 

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Ahmad bin Ali Stadyumu’nda oynandı. Zorlu karşılaşmada Polonyalı hakem Szymon Marciniak görev aldı. Kritik müsabakayı Arjantin, Lionel Messi’nin ve Alvarez’in golleriyle 2-1 kazandı. Bu sonuçla Arjantin, son 16’ya yükseldi. Messi, Avustralya karşılaşmasıyla 1000’inci maçına çıkmış oldu. 

HOLLANDA’YI PENALTILARDA GEÇTİ

Arjantin, 2022 Dünya Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Hollanda ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Lusail Iconic Stadyumu’nda oynandı. Zorlu müsabakada İspanya Futbol Federasyonu’ndan Mateu Lahoz görev aldı. Kritik maçı Arjantin, seri penaltı atışlarında kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. Maçtaki golleri 35. dakikada Molina, 73. dakikada Messi, 83 ve 90+11’de Weghorst kaydetti. Lionel Messi, seri penaltı atışlarında da golünü attı.

HIRVATİSTAN’A ATTI

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin ve Hırvatistan kozlarını paylaştı. Heyecan dolu müsabaka Lusail Iconic Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti. Kritik maçı Arjantin, Messi ve Alvarez’in golleriyle ile 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

FİNALDE KALİTESİNİ GÖSTERDİ

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, penaltı atışları sonrası Fransa’yı mağlup ederek şampiyon oldu.Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı’nda Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çaldı. Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, şampiyon oldu. Lionel Messi, bu dev karşılaşmada 2 gol attı ve penaltı atışlarında da hata yapmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir