Lekeli çıkan bulaşıkların sebebiymiş! Ayda 1 kontrol edin, burun direğini kırıyor

Bulaşık makinesi filtresi, makinenizin alt kısmında bulunur ve yiyecek parçacıklarını yakalayarak hem makinenizin performansını korur hem de suyun temiz kalmasını sağlar. Ancak, zamanla filtrede biriken yiyecek artıkları ve kirler, makinenizin verimini düşürebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilir. Eğer bulaşıkları ön yıkama yapmadan makineye yerleştiriyorsanız, filtreyi daha sık temizlemeniz gerekebilir. Filtre temizliği sıklığı makinenizin kullanım yoğunluğuna ve bulaşıkların durumuna bağlıdır. Ancak, filtre temizlenmesi gerektiğine dair bazı işaretler de vardır.

KÖTÜ KOKULARIN OLUŞMASI

Bulaşık makinenizi açtığınızda hoş olmayan kokularla karşılaşıyorsanız, filtrede birikmiş yiyecek artıkları olabilir. Zamanla bu artıklar, bakteri ve küf oluşumuna yol açarak makinenin iç kısmında kötü kokuların oluşmasına neden olur. Eğer makinenizden istenmeyen bir koku geliyorsa, filtreyi hemen kontrol edip temizlemelisiniz.

KİRLİ BULAŞIKLARIN ÇIKMASI

Yüksek sıcaklıkta ve uzun yıkama döngüsüne rağmen bulaşıklarınız kirli çıkıyorsa, bu durum tıkanmış bir filtreye işaret edebilir. Filtrenin tıkanması, suyun bulaşıklara düzgün ulaşmasını engelleyerek makinenizin performansını düşürür. Bu sorunu çözmek için filtreyi çıkarıp temizlemek yeterli olacaktır.

FİLTRENİN TIKANIKLIĞINI KONTROL ETME

Filtrenin tıkanıp tıkanmadığını anlamanın basit bir yolu üzerine su dökmektir. Eğer su hızla akıp gidiyorsa, filtre temiz demektir. Ancak su kenarlarda birikiyorsa, bu durumda filtrede bir tıkanıklık olduğunu anlayabilirsiniz ve temizleme zamanı gelmiş demektir.

YIKAMA DÖNGÜLERİNİN UZAMASI

Eğer bulaşık makinenizin yıkama döngülerinin normalden daha uzun sürdüğünü fark ediyorsanız, bu da filtrenin kirlenmiş olabileceğine işaret eder. Filtrenin tıkanması, makinenin bulaşıkları temizlemek için daha fazla çalışmasına neden olur ve bu da hem enerji hem de su israfına yol açar.

ALT KISIMDA SU BİRİKMESİ

Makineyi çalıştırdıktan sonra alt kısımda su birikmesi, filtrenin tıkanmış olduğunun bir diğer göstergesidir. Filtrede biriken yiyecek artıkları drenaj sistemini tıkayabilir ve bu da suyun düzgün bir şekilde boşalmasını engelleyebilir. Bu durumda, filtreyi temizlemek drenaj problemini çözebilir.

AYDA 1 KEZ TEMİZLİK GEREKİYOR

Bulaşık makinesi filtresi, makinenizin kullanım yoğunluğuna göre düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Eğer makineniz sık kullanılıyorsa, filtreyi ayda bir kez temizlemek gerekir. Makinenizi daha seyrek kullanıyorsanız, bu süreyi iki ayda bire çıkartabilirsiniz.

FİLTREYİ DOĞRU ŞEKİLDE TEMİZLEME

Filtreyi temizlemek için filtreyi yerinden dikkatlice çıkarın ve sıcak suyla yıkayın. Bir fırça ve biraz sabun kullanarak tüm yiyecek kalıntılarını temizleyin. Ardından filtreyi tamamen kurulayarak tekrar yerine yerleştirin. Bu basit adım, makinenizin performansını korumanıza yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir