Kurtarılan can dostlarla avundular

NAMIK DURUKAN- Çifte deprem felaketiyle adeta yerle bir olan Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ekipleri enkazdan çok sayıda can dostu da çıkardı. Kimi can dostlar ise hasar görmüş ev ve işyerlerinde sahiplerinin geri dönüşünü bekledi. Harabeye dönen kent merkezindeki hasarlı ya da hasarsız binalarda mahsur kalan hayvanların kurtarılması için harekete geçen ekipler, günlerce aç susuz kalmış olmalarına rağmen onlarca kedi, köpek, kuş kurtardı. Trabzon caddesi üzerinde bulunan ve büyük hasar gören işyerine 11 gün sonra girmeye cesaret eden Asu Kaplan, yıkıntıların arasındaki sehpanın üzerine, içerisinde süs balıkları bulunan cam fanusu sapasağlam buldu. Kaplan, “Bir can bir candır. Devrilmemesi mucize. Öldürmeyen Allah öldürmüyor” dedi.

‘Onlar misafirimiz’

Deprem sırasında mahsur kaldığı alandan kurtarılan kediyi sahiplenen Mevlüt Ay, bu can dostu kızlarına götüreceğini söyledi. Ay, “Sahibi çıkana kadar evimde misafir edeceğim” diye konuştu.

Binlerce binanın hasar gördüğü kentte enkaz kaldırma çalışmaları da hızla devam ediyor. İş makinalarının aralıksız çalıştığı Kahramanmaraş’ta, kaldırılan enkaz sayısı ile orantılı şekilde cenaze işlemlerinin yapıldığı yerler ve mezarlıklarda yoğunluklar dikkati çekiyor. Cenazelerini defnedenlerin çoğu yoğun biçimde bir an önce yakın köylere ya da başka şehirlere gitmek için çaba gösteriyor. Yapılan uyarılara rağmen hasarlı bazı binalara eşyalarını almak için giren vatandaşlar olduğu belirtilirken, kimi vatandaşlar da değerli eşyalarını bulabilme umuduyla enkaz başında arayışlarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir