‘Korku filmi gibi!’

Sercan Kısmet –  Oyuncu, “Hatay’daki deprem Gölcük’ün bin katı daha kötü… Şu an bile hâlâ orada gibiyim. Kimseyle konuşmuyorum, yardımlara organize oldum” dedi.

‘İnsan gibi dağıtım yaptık’

Depremin ilk günü bölgeye giden Bestemsu Özdemir, gördüklerini korku filmine benzetti. 17 Ağustos 1999 depreminde evlerinin yıkıldığını anlatan oyuncu, “Şu anki deprem Gölcük depreminden bin kat daha kötü” dedi.

AFAD gönüllüsü olduğunu ve depremi duyar duymaz Hatay’a gittiğini belirten Özdemir, “Topladığımız yardımları dağıtmak için her gün
5-6 köy dolaştık. İnsan gibi dağıtım yaptık. Başkaları gibi önlerine yemek atmadık. Bu insanlar aciz değiller, sadece depremzedeler… Onların önüne kıyafet atamazsınız” şeklinde konuştu.

‘Vicdanımızı kaybetmişiz’

“Sosyal medyada paylaşım yapmakla kahraman olmuyorsunuz” diyerek, bölgeye gidip fotoğraf paylaşan ünlü isimleri sert bir dille eleştiren oyuncu, “Oradaki insanların durumunu paylaşmak çok ayıp… Orası sirk değil. Vicdanımızı kaybetmişiz. Mevzu kahramanlık hiç değil! İnsanların motivasyona, sarılıp ağlamaya ihtiyacı var” açıklamasını yaptı. Psikolojisinin bozulduğunu ve tüm ülkenin destek alması gerektiğini belirten Özdemir, “Arkadaşım sokakta boynunda düdükle dolaşıyor. Onu görmek bile insanı sarsıyor” şeklinde konuştu.

‘Biraz edepli olunmalı’

Cumartesi günü tekrar bölgeye gideceğini ve set durumuna göre 3-4 gün kalacağını dile getiren Özdemir, “Soba yaptırdık. Çadıra çok ihtiyaç var, onları hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Kimseyle görüşmüyorum, sadece oraya yardım etmek için organize oluyorum. Aslında şu an hâlâ orada gibiyim” dedi.
‘Tek Yürek Türkiye’ yayınına katılan oyuncu, “Saç, makyaj yaptırıp, gelenler vardı. Yas programına çıkarken biraz daha edepli olunmalı… Belki o bölgede bulunduğum için daha hassas olabilirim” diyerek, tepki gösterdi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir