Körfez’de liman ortaklığı

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DP World ve Türkiye merkezli Evyap Grubu, Körfez ilçesinde yer alan DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaştı. Konuyla ilgilili açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu ortaklık, konteyner limanlarının geliştirilmesine ve Marmara Bölgesi’ndeki verimliliğin artırılmasına odaklanarak ticaret altyapısını geliştirmeyi ve büyütmeyi amaçlamaktadır. DP World’ün küresel uzmanlığı ile Evyap Grubu’nun yerel ticari gücünü bir araya getiren ortaklık, tedarik zinciri çözümlerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu iş birliği, verimliliği artırmayı, geri dönüş sürelerini azaltmayı, güvenliği sağlamayı ve hizmet yelpazesini genişleterek Türk ticaretine fayda sağlamayı da hedefliyor.”

Oranlar belli oldu

İşlemlerin tamamlanmasının ardından DP World, Evyap Limanı’nın yüzde 58’ine, Evyap Grubu ise DP World Yarımca’nın yüzde 42’sine sahip olacak. Yeni işletme DP World Evyap olarak adlandırılacak. Süreç hakkında Rekabet Kurumu’nun değerlendirmesinin devam ettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir