Kopan sol ayağı 6 saatte dikildi! 7 ay sonra yürüdü

Zonguldak Kilimli ilçesinde bir firmada araç ve makine bakım onarım ustası olarak çalışan 56 yaşındaki Celal Gök  geçen yıl Haziran ayında işyerinde iş kazası geçirdi.

Sol ayağı kopan Gök, ambulansla kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Gök’ün kopan ayağı, 6 saat süren ameliyatla tekrar dikildi. Çaycuma Devlet Hastanesi’nde fizik tedavi uygulanan Gök, kazadan 7 ay sonra tekrar desteksiz yürümeye başladı.

 “ UMUDUM YOKTU”

Ameliyat sonrası ayağa kalkmaya bile umudu yokken yürümeye başladığını söyleyen Araç ve Makine Bakım Onarım ustası Celal Gök yaşadıklarını şöyle anlattı;  “Ayağımın üstünde kalkıp yürüyeceğim, diye bir umudum yoktu. Sağ olsun; ailem ve doktorlar, çalışanların destekleriyle ayağa kalkıp yürümeyi başardık. Ayağımı artık hareket ettirebiliyorum, kalkıp yürüyebiliyorum. Bir nevi eskisi kadar değilse de yürüyebiliyorum. Yoksa ayak olmasaydı yürümek nasip olmayacaktı veya protez ayakla beraber yürümek nasip olacaktı.” dedi. 

?

(Operatör Dr. Murat Bilgin)

 ”İLK GELDİĞİ ZAMAN AYAK AYRILMAK ÜZEREYDİ”

Ameliyat sürecini gazetecilere anlatan Plastik Cerrahi ve Rekonstrüktif Bölümü doktoru Operatör Dr. Murat Bilgin, sözlerini sürdürdü: 

“İlk geldiği zaman ayak hemen hemen ayrılmak üzereydi. Sadece bir deri parçası tutuyordu. Ayakta kan dolaşımı yoktu. Ani bir karar verip hızlı bir şekilde hastayı ameliyata aldık. Ameliyatı yaptık. Uzun bir terapi süreci geldi. Hastamız birkaç gün yoğun bakımda kaldı. Arkasından servise aldık. Sonrasında deri nakli, kemik nakli ameliyatlarından sonra ayak bileği artık hareket edebilir konumuna geldi. Sonrasında Çaycuma Devlet Hastanesi’ndeki fizik tedavi uzmanımıza devrettik. Tedavilerin ardından hastamız şu anda desteksiz şekilde yürüyebiliyor. Ameliyatta hastanın kopan organının damarları, sinirleri, atar ve toplar damarları saç telinden ince mikro cerrahi denilen tekniklerle dikiliyor onarılıyor” 

“HASTAMIZ DESTEKSİZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜYEBİLİYOR”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü doktoru Uzman Dr. Meliha Nur Köfkeci de “Hastamız bize 6 ay önce ampütasyon ve replantasyon cerrahisi sonrasında başvurdu. Başvurduğunda tekerlekli sandalyeye bağımlı şekildeydi. Bu başarılı cerrahi sonrasında bizim de rehabilitasyonumuzla hastayı ayağa kaldırdık. Hastanın rehabilitasyon sürecinde özel planladığımız programda yeniden yürüme analizleri yaparak çalıştık. Hastamız şu an desteksiz, düz zeminlerde dengeli bir şekilde yürüyebilmekte” diye konuştu.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir