‘Komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var’

Bahçeli’nin “yerel iktidarda komşu olalım” çağrısına aynı gün yanıt veren Akalın, “Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin” demişti. 

Akalın dün sosyal medya hesabından Bahçeli’yi etiketlediği yeni bir paylaşımda bulundu. Cumhuriyet’in en önemli projesinin milletleşmek ve milli kimliği her alanda tahkim etmek olduğunu dile getiren Akalın, “ Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler ve Türk milli kimliğinin tahribatı, Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır” değerlendirmesini yaptı.  

Akalın; Bahçeli ve MHP’ye şu sözlerle seslendi: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, onu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var. Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir