Kıyafetlerin ömründen ömür yiyor! Meğer soğuk suya temas bile etmemesi gerekmiş

Her ne kadar çamaşır makinesi kullanırken çoğu kıyafeti soğuk suyla yıkamak akla yatkın gelse de bazı özel giysiler ve ev tekstil ürünleri sıcak suya ihtiyaç duyar. Özellikle yoğun kirli veya bakterilere maruz kalan eşyalar, soğuk suyla yeterince temizlenmeyebilir. Bu nedenle, belirli kıyafetler için sıcak su tercih ederek hem temizlikten ödün vermemek hem de hijyen sağlamak çok daha önemlidir. Ayrıca doğru sıcaklıkta yıkamak, hem kıyafetlerin ömrünü de uzatıyor. İşte soğuk suyla asla yıkamamanız gereken kıyafetler…

BEYAZ VE AÇIK RENKLİ KUMAŞLAR

Beyaz ve açık renkli giysiler, leke ve kirleri daha kolay gösterir. Bu yüzden bu tür kumaşları soğuk suyla yıkamak çoğu zaman yeterli olmayabilir. Sıcak su ile beyaz çamaşırların daha parlak ve lekesiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yüksek sıcaklık, leke çıkarmada daha etkili olduğu gibi, kumaşın dezenfekte olmasını da sağlar.

YATAK ÇARŞAFLARI VE HAVLULAR

Yatak çarşafları ve havlular gün boyunca çok fazla bakteri ve mikrop biriktirir. Soğuk suyla yıkamak bu mikropları tam anlamıyla yok etmeyebilir. Havluların yumuşak kalması ve hijyenin sağlanması için ılık veya sıcak su tercih edilmelidir.

SPOR KIYAFETLERİ

Spor kıyafetleri ter ve bakteriye karşı oldukça hassastır. Sadece soğuk suyla yıkandığında, kıyafetlerinizde kötü kokular kalabilir. Spor kıyafetlerini dezenfekte etmek ve ter kalıntılarını gidermek için ılık su kullanmak çok daha etkili olacaktır.

BEBEK GİYSİLERİ

Bebek giysileri, özellikle hijyen açısından titizlik gerektirir. Hassas ciltleri korumak için kullanılan giysilerin soğuk suda yıkanması, bakterilerin tamamen yok olmasını sağlamaz. Bu nedenle, bebek giysilerini ılık suda yıkayarak hem daha temiz hem de hijyenik olmalarını sağlayabilirsiniz.

KALIN YORGANLAR VE BATTANİYELER

Kalın yorganlar ve battaniyeler, soğuk suda yıkanırsa temizlenmesi zor olabilir. Sıcak su, bu eşyaların derinlemesine temizlenmesini sağlar ve içeride biriken tozları daha kolay uzaklaştırır. Ayrıca, sıcak su yorganların hacmini de korumaya yardımcı olabilir.

ÖRGÜ VE YÜNLÜ KUMAŞLAR

Örgü ve yünlü kumaşlar, soğuk suda yıkandığında düzgün temizlenmeyebilir. Yüksek sıcaklık, bu kumaş türlerindeki kirleri ve yağları çıkarmak için daha etkili bir yöntemdir. Ayrıca, örgülerin sıkı ve düzgün kalmasına yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir