Kimse bilmese de lezzeti parmak ısırtıyor! Salatalık turşusunu unutun, tadı damakta kalıyor

Turşusu yapıldığında lezzeti bambaşka noktaya çıkacak bazı besinler mevcut. Kulağa ilginç gelebilir ancak aklınıza gelmeyecek bazı yiyeceklerin turşusu çok lezzetli oluyor. Sosyal medyada paylaşılan birçok turşu taktiğine bir yenisi daha eklendi.

Karpuz turşusu

Tatlı ve tuzlu sevenlerin bir kez denediğinde vazgeçemeyeceği o lezzet, karpuz turşusudur. Genellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Üstelik kabuğu da turşu için kullanılıyor. Karpuzun yeşil dış kabuğunu soyduktan sonra iç kısmını küçük parçalara keserek turşusunu yapabilirsiniz. Hem tatlı hem de ekşi bir lezzete sahip.

Üzüm

Üzümleri saplarından ayırarak turşu yapabilirsiniz. Tatlı üzüm taneleri sirkenin keskinliğiyle birleştiğinde ilginç bir tada sahip olacak. Mezelerle veya peynir tabaklarında kullanılabilir. Kışın bu tür meyveleri tüketmek isteyenler turşusunu hazırlayabilir.

Chia tohumu

Kulağa ilginç gelse de chia tohumları da turşu olarak kullanılabilir. Salatalara atıştırmalık olarak kullanılan tohumlar turşu versiyonuyla da oldukça lezzetli. Chia tohumunu bir de böyle deneyin.

Yumurta turşusu

Özellikle Asya mutfağında sıklıkla kullanılan yumurta, turşu olarak da değerlendirilebilir. Haşlanmış yumurtalar, soya sosu, sirke, şeker ve baharatlarla birleştirilerek turşu formuna dönüştürülür. Hem lezzet hem de görünüm açısından ilginçtir.

Muz turşusu

Olgun ama çok yumuşak olmayan muzları turşuya çevirebilirsiniz. Lezzeti oldukça ilginç olan bu turşu sirke ve baharat karışımında bekleterek yapılır. Tatlı ve ekşi bir lezzete sahip olan muz turşusu egzotik tatlara açık olanlar için harika bir tercih olacaktır.

Ananas turşusu

Ananas dilimlerini sirke, şeker, tuz ve baharat karışımında bekleterek hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte dilediğiniz meyveyi turşu halinde deneyebilirsiniz. Karışık turşular elde ederek hangisinin damak zevkinize uygun olduğunu bulabilirsiniz.

Hindistan cevizi turşusu

Oldukça ilginç lezzetlerden biri de Hindistan cevizi turşusudur. Çıtır çıtır dokusu turşuya farklı bir doku katar. Bunun yanı sıra yeşil yapraklı sebzeleri turşu olarak değerlendirmeyi deneyin. Özellikle deniz yosunu veya üzüm yapraklarını turşu yapımında kullanabilirsiniz. Bu yapraklar sirkeyle buluştuğunda ilginç tatları ortaya çıkaracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir