128 sayılı kararnameye göre, OHAL illerinde faaliyet gösteren bütün dernekler tüzüklerinde olmasa da yardım faaliyetleri için çalışabilecek. Ayrıca, il özel idareleri, belediye meclisleri, belediye ve idarelerin üst birliklerinin toplantılarının “fiziki imkansızlık” nedeniyle yapılmamasına imkan tanındı. Derneklerin vermesi gereken bildirimlere ilişkin zaman koşulu durdurulurken, genel kurulları da ertelenebilecek.
Harç ödemeyecek
OHAL bölgesinde olduğunu ispat edenlerin kullanılamaz hale gelen ya da kaybettikleri kimlik, ikamet belgesi, çalışma izni ve süresi üç yıldan az olan pasaportları harç ödemeden yenilenebilecek. Sürücü belgelerinden değerli kağıt bedeli alınmayacak. Ayrıca hurdaya çıkan araçların, hurda işlemlerinde gerekli bedeller ödenmeyecek. Bölgede bulunan arama kurtarma amaçlı ya da bölgeye yardım amaçlı diğer illerden gelen araçlara uygulanan trafik cezaları kaldırılacak. Bölgedeki illerde bulunduğu belgelendirilen araçlardan zorunlu araç muayene süreleri dolanların bu muayeneleri OHAL süresinin sona erdiği tarihten itibaren bir ay içinde gerçekleştirilecek. Bu araçlara konuya istinaden trafik idari para cezası verilmeyecek.
72 saatte sınır dışı
OHAL bölgesindeki fiileri nedeniyle hakkında sınır dışı işlemi yapılması yönünde işlem başlatılan yabancılar, 72 saat içinde sınır dışı edilebilecek. Ayrıca, toplama merkezlerine gönderilmesi şeklinde yaptırım uygulananlar için 96 saatte toplama merkezine gönderme yapılabilecek. Teknik sebepler nedeniyle idari karar alınmasının mümkün olmadığı hallerde, bu kapsamdaki yabancılar gerekli idari kararların alınabilmesi amacıyla başka illere sevk edilebilecek. 120 sayılı OHAL kararnamesi ile düzenlenen gözaltı süresi ve tutukluluğa ilişkin maddede de düzenlemeye gidildi. Maddede gözaltı süresi belirlenen “hırsızlık” ve “yağma” suçlarına, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “taksirle öldürme” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçları da eklendi.