‘Kim kusurluysa bedelini öder’

Mehtap Gökdemir – Deprem bölgesindeki partili belediyelerin yaşanan felaketin sonuçlarına dair bir sorumlulukları olup olmadığının araştırılmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “Objektif bir denetim, yakından takip yapılsın. Bir kusuru olan varsa bedelini öder” dedi.

CHP bünyesinde deprem felaketini tüm boyutlarıyla mercek altına almak amacıyla pek çok komisyon oluşturulurken, Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda yıkım ve can kaybının büyük olduğu Hatay’daki partili belediyelere yönelik de özel bir heyet görevlendirildi. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki heyet, Hatay Büyükşehir, Arsuz, Defne ve Samandağ belediyelerinin, deprem felaketinin sonuçlarına dair bir sorumlulukları olup olmadığını araştıracak. Heyette yapı mevzuatı ve denetimi, imar mevzuatı ve denetimi gibi konularda tecrübeli, Sayıştay, Milli Emlak gibi kurumlardan emekli olmuş denetçi ve müfettişler de yer alacak. Heyet, yaşanan felaketin boyutlanmasında belediyelerin kusuru, hatası, ihmali olup olmadığına bakacak. Hatay’ın ardından deprem bölgesindeki diğer partili belediyeler de mercek altına alınacak. İncelemelerin ardından hazırlanacak rapor Kılıçdaroğlu’na sunulacak.

‘Ayrım olmaksızın’

Edinilen bilgiye göre, CHP lideri kurmaylarına, konuyla ilgili “Kimin neyin olduğuna bakmadan, CHP’li belediye, AK Partili belediye diye ayrım olmaksızın iyi bir denetim yapılmasını istiyoruz. Biz de denetleyeceğiz. Diğer süreçleri de yakından takip edeceğiz. Objektif bir denetim, yakından takip yapılsın. Bir kusuru olan varsa bedelini öder, kusuru olmayan varsa da sahip çıkarız, arkasında dururuz ama bu herhangi bir iş değil. Enine boyuna çok iyi bir denetim yapacağız” görüşünü aktardı.

CHP kulislerinde yapılan inceleme sonucu sorumluluğu tespit edilen belediye başkanlarının kesinlikle affedilmeyeceği haklarında gerekenin yapılacağı ifade edilirken, CHP kurmayları yine kulislerde dillendirilen “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifası istendi” iddiasının doğru olmadığını belirttiler.

Depremzedeler ile görüştü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya’da eşi Kıymet Hancı, kızları Elif ile Merve Hancı’yı kaybeden depremzede baba Erol Hancı ile kızları Dilek ve İrem Hancı’yla CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesi Malatya’da eşi Kıymet Hancı, kızları Elif ile Merve Hancı’yı kaybeden depremzede baba Erol Hancı ile kızları Dilek ve İrem Hancı’yla CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ayrıca eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Ankara’daki misafirhanede kalan depremzedeleri ziyaret etti.l ANKARA Milliyet

Beşar Esad’a deprem için taziye mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli ve Türkiye’nin yanı sıra komşu ülke Suriye’de büyük yıkımlara neden olan depremler nedeniyle, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a taziye mektubu gönderdi.
Partiden yapılan açıklamaya göre; Kılıçdaroğlu, mektubunda “6 Şubat tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketi ülkemizi olduğu gibi Suriye’yi de etkilemiş ve büyük acıya boğmuştur” diyerek, sahada yaptığı çalışmalara değindi.

CHP lideri mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 15 gündür bölgeyi ziyaret ederek halkıma derman olmaya gayret ediyorum. Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim. Bu afetin ve yaşadığımız acının bir kez daha gösterdiği gibi, kederlerimizde de ortak ve komşuyuz, halklarımızın ortak acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, ileride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum.”l ANKARA Milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir