Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü

Yaklaşık bir saat süren görüşmeye dair paylaşılan fotoğrafta Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın önlerindeki not defterleri dikkat çekti. Özdağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçiliği zemininde kurulan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı olarak, kuruluş ilkelerini koruma (Anayasa 1-4 Md. Ve 66 Md.) ve terörle etkin mücadele için gerekenlerin yapılması, 13 milyon sığınmacının geri dönmesinin sağlanması ile ilgili şartları içeren, Türkiye Cumhuriyetini daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sundum. Millet İttifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti. Kendisi, yarın (bugün) saat 11.00’de yapacağım basın toplantısına kadar, Millet İttifakı’nın umarım olumlu cevabını iletecek” dedi.

‘Kimin vatandan yana olduğu belli’

Kılıçdaroğlu, Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceğini bildirmesinin ardından Twitter’dan “Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli! Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz. Bu bir referandumdur; artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum!” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi Sandığa!” dedi.

‘Oğan’ın açıklaması partimizi bağlamamakta’

Sinan Oğan’ın 28 Mayıs’taki ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından ATA İttifakı’nın ortaklarından olan Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ, “Kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır” dedi. Sinan Oğan’ın 28 Mayıs’taki ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından ATA İttifakı’nın ortaklarından olan Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ, “Kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır” dedi. Zafer Partisi’nin lideri Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Zafer Partisi adına açıklama yarın (bugün) saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır” ifadelerini kullandı. l ANKARA Milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir