Kalkınma modeli: ‘Sürdürülebilirlik’

“Daha İyi Bir Dünya İçin” temalı Sürdürülebilirlik Liderleri Zirvesi, İş Kuleleri Salonu’nda düzenlendi. Sürdürülebilirlik alanında öncü kuruluşların temsilcilerinin deneyimlerini paylaştığı etkinliğin açılış konuşmasını, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın gerçekleştirdi.

Yalçın, konuşmasında, sadece çevresel değil sosyal ve yönetsel konuları da kapsayan çok boyutlu bir alan olan sürdürülebilirliğin kadınların ekonomiye etkin katılımından dijital dönüşüme, su ve gıda güvenliğinden tarımda sürdürülebilirliğe, yeşil dönüşümden eğitimde fırsat eşitliğine, göçlerden iklim adaletine kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip olduğunu söyledi.

Sürdürülebilirliğin pek çok şirket için yeni bir iş modeli haline gelmeye başladığını ifade eden Yalçın, “Ancak bu noktadan sonra hep birlikte etki alanlarımız içerisinde bu konudaki yaklaşımları ülkemiz için bir kalkınma modeline, tüm şirketler için mutlak bir iş modeline, bireyler için ise yaşam biçimi haline dönüştürmemiz gerekiyor” dedi. Yalçın sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesinde finans sektörünün önemli bir role sahip temel itici güç olduğunun altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir