Kalem, eyeliner çekerken şıpır şıpır akan gözlere son! Ilık su varsa sorun çözülüyor

Bir optometristin önerisi, makyaj yapmadan önce gözlerinizi rahatlatmak için ılık su uygulamanızdır. Makyajınızı temizledikten sonra, bir pamuk yardımıyla ılık suyu gözlerinize uygulamak, sulanma sorununu azaltabilir. 10 dakika boyunca pamukla gözlerinizi kapatıp hafif masaj yapmanız gözlerinizi sakinleştirecektir.

Toz halinde olan far ve pudra gibi ürünler, gözlerde sulanmaya yol açabilir. Bu nedenle, bu ürünleri kullanırken dikkatli olmalısınız.

Düzenli olarak temizlenmeyen makyaj fırçaları, mikropların birikmesine neden olur. Gözlerinizi etkileyen bu mikroplar, sulanma sorununu tetikleyebilir. Fırçalarınızı düzenli temizleyerek bu riski azaltabilirsiniz.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler kullanmak hem cilt sağlığınızı hem de göz sağlığınızı riske atabilir. Güncel ürünler tercih ederek bu sorunları önleyebilirsiniz.

Makyajla uyumak, cildinizi ve gözlerinizi tehdit eder. Özellikle rimel kalıntıları göz sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu yüzden uyumadan önce makyajınızı mutlaka temizleyin.

Makyaj yaparken gözlerinizin sulanması, birçok kadının karşılaştığı bir sorundur.

Ancak düzenli bir gece rutini ve doğru ürün kullanımıyla bu sorunu büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir