Kadıköy’deki patlamada ‘intihar’ şüphesi

FERİT ZENGİN İstanbul  – Sıralı patlamalar nedeniyle terör soruşturması başlatılmış ancak görüntü incelemeleri, toplanan deliller ve 30’un üzerinde kişinin ifadeleri ışığında, ilk tespitlere göre olayın bir terör faaliyeti olmadığı belirlendi. 

Şizofreni hastası  

Polis ve itfaiyenin incelemesinde olayın, ağır şeker ve şizofreni hastası Mustafa Karan’ın (63) kaldığı 2’nci kattaki dairede patlamalarla başladığı ve yangına dönüştüğü tespit edildi. Eski bir siyasi hükümlü olan Mustafa Karan’ın, 2012’de İsviçre’de işlediği bir cinayet sonrasında kaçtığı Türkiye’de cezaevine konulduğu, sağlık sorunları nedeniyle 2019’da tahliye edildiği öğrenildi. Karan’ın evinde birbirine düzeneklerle bağlanmış oksijen tüpleri ve mutfak tüpü bulan polis, patlamanın bu tüplerin art arda patlamasıyla gerçekleştiğini ve ardından yangına yol açtığını tespit etti. Bir üst katta oturan ve olayda kızı ile babasını kaybeden ağır yaralı Özbekistan vatandaşı A.K.’nın verdiği bilgi doğrultusunda, Mustafa Karan’ın evinde toz olarak bulundurduğu maytap ve havai fişek gibi piroteknik maddelerden yığınak yaptığı belirlendi. Polis, Karan’ın, içerisinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle intihar amacıyla patlamayı gerçekleştirdiği üzerinde duruyor. Yakınlarının ifadelerine göre; Karan’ın, yaşadıklarından kardeşini sorumlu tutarak “Beni yalandan ihbar edip yıllarımı cezaevinde geçirmeme ve bu hallere düşmeme neden olan kardeşimden mutlaka intikamımı alacağım” dediği öğrenildi. 

‘Terör bağlantısı göremedik’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, Fikirtepe’deki patlamada bir terör bağlantısı tespit edilemediğini söyledi. Soylu, “1959 doğumlu M.K., akrabalarının şizofren hastaları olduğunu söylediği, sol ayağının kesik olduğu ve evinin çöp eve döndüğü tespit edildi. Evde metal parçalar, toz halinde 1 yıldır havai fişek malzemesi ve kurusıkıdan bozma tabanca bulundurduğu, 1980 öncesi aşırı sol örgütlerle de irtibatın olduğu, İsviçre’de adam öldürmeden dolayı Türkiye’de ceza alan bir kişiden bahsediyoruz” dedi.ANKARA Milliyet 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir