Kadife kumaşı parlatmadan temizleyin! Ömür boyu şeklini ve rengini koruyor

Tüylü yüzeyi sayesinde kadife, tiftik çeken bir kumaştır ve tiftikle kaplandığında çıkarılması çok zor olabilir. Çamaşırlarınızı her zaman ayırın ve kadifeyi asla pamuklu havlular, bornozlar, polar veya herhangi bir tiftik döken kumaşla birlikte yıkamayın.

Kadife bir giysinin içindeki bakım etiketlerini her zaman okuyun. Çamaşır yıkama konusunda deneyimli değilseniz, “Sadece kuru temizleme” yazıyorsa buna inanın ve kuru temizlemeciye gidin.

Bu uyarı özellikle kadife ceketler için önemlidir. Dış kadife genellikle makinede yıkanabilirken, omuzlara ve yakalara şekil veren iç bileşenler genellikle yıkanamaz. Ceketi yıkamak, şekilsiz bir giysiyle kalmanıza neden olabilir.

Gelelim evde yıkanabilen kadifelere. İhtiyacınız olan ürünler; Çamaşır deterjanı, enzim bazlı leke çıkarıcı, çamaşır makinesi veya büyük lavabo, çamaşır kurutma makinesi veya çamaşırlık.

Adım 1: Çamaşırlarınızı ayırın

Kadife giysilerle birlikte makinenizin içinde tiftik bırakan kumaşlar olmadığından emin olmak için çamaşırlarınızı ayırın. Çamaşırları renge göre ayırın. Koyu kadife giysileri açık renkli kumaşlarla birlikte yıkamayın.

Adım 2: Lekeleri ön işlemden geçirin

Yaka ve manşetlerde görülen lekeleri veya yoğun kirleri enzim bazlı bir leke çıkarıcı ile önceden temizleyin. Leke çıkarıcıyı veya kaliteli bir çamaşır deterjanını parmaklarınızla lekenin üzerine yedirin. Giysiyi en az 10 dakika bekletin.

Adım 3: Giysiyi hazırlayın

Fermuarları kapatın ve varsa düğmeleri ilikleyin. Giysiyi ters çevirin. Bu, tiftik birikmesini ve çamaşır yükündeki diğer kumaşlardan kaynaklanan aşırı aşınmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Adım 4: Makinenizin ayarını yapın

Çamaşır makinenizin su sıcaklığını soğuk veya ılık olarak ayarlayın (soğuk, koyu renkler için en iyisidir). Hassas yıkama programını ve her zamanki çamaşır deterjanınızı kullanın.

Adım 5: Giysiyi yıkayın

Kadife giysiyi ters çevirerek, düşük sıcaklığa ayarlanmış otomatik kurutucuya koyun ve kırışıklıkları gidermek için beş dakika boyunca kurutun. Giysiyi kurutucudan çıkarın ve sağ tarafı dışarı bakacak şekilde çevirin.

Giysiyi sallayın ve kumaşı düzeltin. Kurutucunuz yoksa yıkanan çamaşırı sağlam bir elbise askısına asarak havayla kurutun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir