Kabuklarından kalsiyum fışkırıyor! Vitamin ve mineral kaynağı, işe yaramadığı yer yok

Sağlığımız için pek çok faydası olan yumurta, tam bir protein deposudur. Yumurtanın kabukları da bu faydaların yanında ek bir gıda takviyesi olarak kullanılabilir. İşte bir yandan dişleri güçlendirirken, bir yandan da çiçekleri koruyan yumurta kabukları.

Cilt maskesi

Yumurta kabuğu, cildi yenileyen yapısı sayesinde maske olarak kullanılabilir. Yumurta kabuklarını toz haline getirip içine yumurta akı, bal ve zeytinyağı ekleyin. Bu harika karışım hücreleri yenileyerek lekeleri giderecektir. Genç ve sağlıklı bir görüntü için yumurta kabuklarından faydalanabilirsiniz.

Sporcular için çok etkili

Yumurta kabuklarının içindeki kalsiyum kaynağı oldukça güçlüdür. Sporcuların ve gelişim çağındaki çocukların kemik ve kas yapısını güçlendirir. Ayrıca saç köklerini besleyerek parlaklaştırır.

Diş sağlığını koruyor

Yumurta kabuğundaki kalsiyum yalnızca sporcular için faydalı değil, diş problemi yaşayan bireyler için de etkilidir. Dişlerin güçlenmesine ve diş minesinin sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olabilir. Ayrıca çürük riskini azaltarak ağızdaki bakterileri temizler.

Yumurta kabuklarını yine toz haline getirerek sporcu gıdalarında, ilaçların içinde, cilt maskesi ürünleriyle birlikte kullanabilirsiniz. Evde hazırlamak için kaynatıp kurutabilir ve öğütüp toz haline dönüştürebilirsiniz.

Çiçekleri koruyor

Sadece vücudumuz için etkili değil, bitki bakımında da etkili faydaları mevcut. Evdeki kullanım alanlarının çokluğu yumurta kabuklarını atmamanız için yeterli sebeplerden. Örneğin, beyaz çamaşırların rengini korumak için yumurta kabukları kullanılabilir.

Ayrıca çaydanlıklara sinen lekeleri çıkarmak için, çiçeklerinizi böcek istilasından korumak için kullanabileceğiniz bir yöntem. Ancak yumurta kabuklarının salmonella adındaki virüsü barındırabileceğini unutmayın. Bu nedenle mutlaka temizleyerek kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir