Jhon Arias’tan FIFA resti! Galatasaray transfer etmek istemişti

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’da transfer çalışmalarının hız kazandığı dönemde uzun süre boyunca gündemde yer alan Jhon Arias ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kolombiyalı futbolcunun menajeri, Fluminense yönetimine rest çekti.

Galatasaray’ın transfer teklifini kabul eden Jhon Arias’ın ayrılığına Fluminense’den onay çıkmamıştı. Sarı-kırmızılı takımdan gelen transfer teklifine izin verilmemesi nedeniyle Jhon Arias’ın Fluminense’ye kızgın olduğu vurgulandı.

Jhon Arias’ın Fluminense’nin kendisine sunduğu yeni sözleşme teklifini kabul etmediği belirtildi. Kolombiyalı oyuncunun maaş artırma teklifine de sıcak bakmadığı kaydedildi.

Jhon Arias’ın menajeri Gianfranco Petruzziello, Brezilya basınına yaptığı açıklamada Fluminense’nin anlaşma şartlarına uymadığını belirtti. Gianfranco Petruzziello, Fluminense’nin 10 milyon euronun üstündeki teklifleri kabul etme taahhüdünün olduğunu ancak Galatasaray’ın teklifinin reddedildiğini vurguladı.

ESPN’e konuşan Gianfranco Petruzziello, Fluminense’ye tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Başkana saygım var, ancak anlaşmaya sadık kalmadı. Sözleşme yenileme teklifi yaptılar, ama değiştirmeye gerek yok.”

Gianfranco Petruzziello’nun anlaşmaya uymayan Fluminense’yi FIFA’ya şikayet edebileceği belirtildi.

Jhon Arias, bu sezon Fluminense’de 38 müsabakada forma şansı buldu. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, bu karşılaşmalarda 10 gol atma başarısı gösterdi. Jhon Arias, bu mücadelelerde 7 asist üretti.

Jhon Arias’ın Fluminense ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026’da sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro.

Dorados altyapısında futbola başlayan Jhon Arias daha sonra Tijuana, Patriotas, Llaneros, CD America ve Independient Santa Fe’de oynadı. Fluminense, 2021-2022 sezonunda Jhon Arias için 600 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Jhon Arias, Kolombiya Milli Takımı’nda 22 karşılaşmada süre aldı. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, bu mücadelelerde 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir