İzmir’de yatırım rüzgârına devam

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

İZTO meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, 3 Ekim Pazartesi günü Fuar İzmir’de yapılacak. İZTO üyeleri seçimde, 80 meslek komitesinde yer alacak komite, meclis ve disiplin kurulu üyelerini belirleyecek. Meclis ve disiplin üyeleri seçiminin ardından 8 Ekim’de, yönetim kurulu ve meclis başkanlığı divanı belirlenecek.

Özgener, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu olarak geçmiş dönemde yaptıkları icraatları ve yeni dönem için planladıklarını anlattı. Özgener, şunları söyledi:

“Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera, Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Bitkisel Üretim Sanayi Bölgesi çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa ve ülkemizin en büyük jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı organize sanayi bölgesi Dikili Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Dikili projemizde, yıllık 80 milyon ton yaş sebze meyve üretimi 3 bin 500 kişi istihdam ve toplam 5 milyar TL yatırım hedefliyoruz.”

Dünya Bankası desteği

Dünya Bankası tarafından ‘Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında bölgemizin altyapı işleri için 30 milyon dolar destek alacağız. Ayrıca Kınık Tarıma Dayalı İhtisas OSB projemizle, 1.2 milyon metrekarelik alanda 1500 kişi istihdam ile tohum, fide, tıbbi ve aromatik bitki üretimi ve işlenmesi ve toplamda 2.5 milyar TL yatırım hedefleniyor. 890 bin metrekarelik alanda süs bitkileri ve çiçek üretimi, 12 ay açık kalacak ürün teşhir – sergi alanları, süs bitkileri mezatını kapsayan ve 1100 kişiye istihdam sağlayacak Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin yatırım hedefi 1.2 milyar lira” dedi.

İmar yönetmeliği

Özgener, 48 yıldır değiştirilemeyen Su Ürünleri Kanunu’nun değiştirilmesini sağladıklarına dikkati çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’nin 3 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinde önemli rol oynadıklarını da anlatan Özgener, şunları söyledi:

“Uzun yıllardan sonra kentimiz kendi imar yönetmeliğine kavuştu. İzmir Alsancak Limanı’nın Ro – Ro seferlerine açılmasında da önemli bir mesai yürüttük. İzmir – Alsancak Limanı’ndan İspanya’nın Teragona limanına da yeni Ro – Ro seferleri, desteğimizle başlamış oldu. Ayrıca, 6 yıldır yapılamayan İzmir – Selanik feribot seferleri, odamızın bakanlık nezdinde harcadığı yoğun mesaisi sonucunda eylül ayında tekrar başlıyor.”

18 sefer yapılacak

Özgener, kruvaziyer destinasyonu olan İzmir’e 2017 yılı kasım ayından bu yana gemi yanaşmadığını söyleyerek, “Odamızın ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle 2022 yılının ağustos ayına kadar İzmir Alsancak Limanına 13 sefer ile 17 bin 160 kruvaziyer yolcu geldi, yıl sonuna kadar 18 sefer daha yapılması planlanıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir