‘İttifaksız seçim’ kararı 13 Eylül’de

BEYZA COŞKUN Ankara  – Lokal kısmi iş birliklerine imkan tanıyacak şekilde 81 ilde İYİ Parti adaylarıyla yarışa girilmesi kararının GİK’ten onay almasına kesin bakılırken, kararın ardından aday tespit çalışmaları da süratle başlatılacak. Kurmaylar, “Kararımızın uygulamaya geçirilmesi Türk siyaseti için önemli bir adım olacak. Partimizi, iki blok arasında sıkışmış Türk siyasetinde bir alternatif olmaya taşımaya çalışıyoruz” görüşünü dile getiriyor. 

İYİ Parti kulislerinde ise, hem halen 16 olan belediye sayısının hem de belediye meclis üyelikleri seçimindeki oy oranının artırılması için özellikle büyükşehirlerde kamuoyunca tanınan ve taban siyasetinden gelen milletvekilleriyle yarışa girileceği, diğer yerlerde teşkilat ve seçmenin nabzına göre isim tespit edileceği konuşuluyor. 

Öte yandan 24. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İYİ Parti’ye katıldı. Dedeoğlu’nun rozetini takan Genel Başkan Meral Akşener, yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarının Dedeoğlu olduğunu açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale ise katıldığı bir TV programında “İzmir’i daha iyi yöneteceğimi düşündüğüm için aday oldum. Dünden itibaren aday olarak İzmir sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir