İstiklal saldırısında yeni tutuklama

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının planlayıcısının yurt dışına kaçmasına yardım ettiği belirlenen Hazni Gölge tutuklandı.

 

MENFUR SALDIRIYA İLİŞKİN SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde seri operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye bağlı hücrenin şemasını çıkartmış, eylemi gerçekleştiren Ahlam Al Bashir’le irtibatlı kişiler tek tek tespit edilmişti.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar Suriyeli terörist Ahlam Al Bashir ve ona yardım/yataklık eden toplam 61 hücre üyesi yakalandı. Yakalanan örgüt üyeleri hakkında, adli makamlarca 10 kişi serbest bırakılırken, 22 şüphelinin sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi. Soruşturma doğrultusunda 3 şüpheli için “adli kontrol” hükümleri uygulanırken, saldırıda doğrudan ya da dolaylı bağlantısı bulunan 26 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türk ve Bulgaristan emniyet birimlerinin ortak operasyonu ile dün yakalanan Hazni Gölge’nin, İstanbul’da vereceği ifade büyük önem taşıyor. Türkiye’ye teslim edilen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sorguya alınan Gölge’ye, eylemin planlayıcılarından Bilal Hassan’ı Bulgaristan’da kime teslim ettiği ve hücre sorumlusunu hangi ülkeye kaçırdıkları sorulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir