İstanbul’da seçim sorunsuz geçti! Son tutanaklar bekleniyor

İstanbul Adalet Sarayı içinde bulunan İl Seçim Kurulu dünden beri mesaisini sürdürüyor. Adliye içinde kurulan büyük ekrana da sonuçlar canlı olarak aktarılıyor. İlçe Seçim Kurulu başkanları ıslak imzalı birleştirme tutanaklarını İl Seçim Kurulu’na getirmeye başladı. Öğrenilen bilgiye göre 6 İlçe Seçim Kurulu’nun tutanakları bekleniyor. Bu tutanakların da gelmesiyle birlikte kesin olmayan resmi sonuçlar açıklanacak.

İTİRAZLAR YARIN GECE BELLİ OLACAK

İtiraz süreci ise şöyle işleyecek; partiler ilk olarak itirazlarını bugün saat 17.00’a kadar İlçe Seçim Kurulu’na yapacak. İlçe Seçim Kurulu bu itirazları saat 00.00’a kadar karara bağlayacak. Bu karar sonrası ise partiler İstanbul İl Seçim Kurulu’na 16 Mayıs saat 17.00’a kadar itirazda bulunabilecek. İl Seçim Kurulu’ da itirazlara ilişkin kararını 16 Mayıs saat 00.00’a kadar değerlendirecek.

İSTANBUL GENELİNDE SORUN YOK

İstanbul İl Seçim Kurulu itirazları değerlendirdikten sonra Yüksek Seçim Kurulu’na iletecek. Bu itiraz süreci de bittikten sonra karar kesinleşmiş olacak ve Yüksek Seçim Kurulu kesinleşmiş sonuçları açıklayacak. Öğrenilen bilgilere göre İstanbul genelinde İl Seçim Kurulu’na ulaşan bir itiraz yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir